Svensk id-kontrol: Skolebørn og ambulancer undtaget

Svenskerne har nu skruet en smule ned for id-kontrollen ved grænserne. Derfor kan skolebørn på vej til Bornholm og ambulancer passere frit ind i landet uden at vise pas eller anden id.

Svenskerne skruer en smule ned for grænsekontrollen. De undtager nu ambulancer og busser med skolebørn, der er ledsaget af en lærer.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) har efter et møde med den svenske infrastrukturminister, Anna Johansson, fået tilsagn om, at svenskerne lemper grænsekontrollen på et par områder.

En lærer på rejse med en skoleklasse til Bornholm, kan ifølge svenskerne sidestilles med en forælder. Derfor kan skolebørn rejse uden id, når de er ledsaget af deres lærer.

Ifølge Transportministeriets pressemeddelelse vil det svenske politi inden for kort tid give nærmere informationer om lempelserne.

Ambulancekørsel er desuden også undtaget af id-kontrol.

Transportministeren siger, han fortsat vil arbejde for at løse nogle af de problemer, den svenske kontrol giver.

- Der er fortsat brug for løsninger på de udfordringer, som den svenske id-kontrol giver for rejsende til Sverige, og for bornholmere der mærker konsekvenserne af den svenske kontrol, siger Hans Christian Schmidt i en skriftlig kommentar.

- Det har jeg endnu engang understreget meget tydeligt over for den svenske minister, siger han.

Hans Christian Schmidt havde blandt andet gerne set løsninger i forhold til idrætsorganisationer, der rejser i selskab med en træner. Derfor er de to ministre blevet enige om at fortsætte dialogen og hurtigst muligt mødes igen i Stockholm.

- Der er stadig udeståender, som vi skal have afklaret, og derfor er det vigtigt, at vi fortsætter dialogen, siger Hans Christian Schmidt.

Den præcise dato for mødet i Stockholm er endnu ikke fastlagt, men vil blive afklaret i løbet af den kommende tid.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik