Politiet er svært skuffet efter Musik i Lejet

Nordsjællands Politi har haft en travl weekend i Tisvilde, hvor sommerhus-folket har haft svært ved at overholde særligt trafikreglerne.

Indbyggertallet i kystbyen Tisvilde blev tidoblet i weekenden, hvor glade sommerhusgæster for tiende år i træk ankom for at bade, feste og opleve koncerter ved Musik i Lejet. 

Og selvom uge 29 er en ferieuge, hvor de fleste skal stresse af i solen med venner og bekendte, så var der alt for mange, der havde alt, alt, alt for travlt.

Det fortæller indsatsleder ved Nordsjællands Politi, Jørgen Hjelm Hansen, til TV 2 Lorry. 

Han og kollegaerne nappede hele 543 bilister, der kørte mere end det tilladte på vejene, som ellers er smalle og fyldt med cyklister og gående badegæster. 

- Vi er både overraskede og svært skuffede over resultaterne. Det skal være en festlig begivenhed, så det er da ærgerligt, at så mange festdeltagere og borgere får en ekstra udgift. Og det er det mindste af det, for vi fokuserer jo på trafiksikkerheden, siger Jørgen Hjelm Hansen. 

Han oplyser, at 33 kørte så meget for hurtigt, at de får et klip, hvilket betyder, at de har kørt mere end 60 procent for hurgtigt.

Én er stoppet i et tæt bebygget område med 89 kilometer i timen, hvor denne måtte køre 50 kilometer i timen. En anden blev målt til 128 kilometer i timen, hvor denne måtte køre 80 kilometer i timen. 

- Når man køre så meget for hurgtigt, så er man ikke i tvivl. Det er ikke på grund af et øjebliks uopmærksomhed. Hvis der sker et uheld, så er der stor risiko for, at man vil medvirke til trafikdræb, lyder det fra indsatslederen. 

Politiet har blandt andet afholdt fartkontrol på Rågelejevej, Tisvildevej og Vejbyvej, da det er de mest brugte indfaldsveje.
Politiet har blandt andet afholdt fartkontrol på Rågelejevej, Tisvildevej og Vejbyvej, da det er de mest brugte indfaldsveje.
Foto: maps.google.dk

Flere kørte med sprut og narko i blodet

Man har desuden taget 13 bilister med spiritus i blodet og to bilister med narko i blodet, hvilket Jørgen Hjelm Hansen også finder beskæmmende.

- Det er ikke en hemmelighed, at politiet selvfølgelig er til stede, når der afholdes et stort arrangement. Og alligevel er der flere, som tager den her chance. Spiritus er ligesom hastighed en væsentlig årsag til antallet af trafikdræbte hvert år, siger han. 

Antal politisager ved Musik i Lejet

Nordsjællands Politi har opgjort antallet af sager fra 18. til 20 juli i postnumrene 3200, 3210 og 3220.

543 kørte for stærkt.

​2 kørte narkokørsel. 

13 kørte spritkørsel.

36 var i besiddelse af euf. stoffer.

Hvor meget bilisterne har indtaget, før de har sat sig i bilen, er endnu ikke helt klart:

- Vi har ikke de præcise tal endnu, da der går to til tre uger. Men ud fra hukommelsen kan jeg sige, at nogens promille lå på omkring to. Og der er man altså helt sikkert klar over, at man ikke burde være i stand til at sidde bag rattet. 

Under festivalen, der varede fra torsdag til lørdag, har man ligeledes 36 sager omhandlende besiddelse af narkotika. 

Det drejer sig primært om hash men også MDMA og kokain. 

Ros til arrangørerne fra ordensmagten

Indsatslederen vil dog - hvis man ser bort fra bilisterne - også gerne rose selve arrangementet:

- Generelt er Musik i Lejet blevet afviklet på en god måde. Vi har kun haft småepisoder, hvilket man kan forvente, når 10.000 mennesker samles og indtager alkohol. Vi har været forskånet for alvorlige voldsepisoder og hård kriminalitet, siger Jørgen Hjelm Hansen og tilføjer:

- Jeg kan i øvrigt også kun rose Musik i Lejet for forbilledligt samarbejde med os. Organisationen har primært selv stået for sikkerheden. De har været synlige og til stede, og deres folk har selv grebet ind, hvis der har været tiltag til uenigheder blandt gæster. Der var også et par sager om tyveri, hvor de medvirkede til at pågribe gerningsmændene. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik