Svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft

Halvdelen af virksomhederne i hovedstadsregionen oplever problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft.

Når virksomhederne i hovedstadsregionen slår nye job op, oplever de ofte, at det er en udfordring at skaffe kvalificerede medarbejdere.

Halvdelen af virksomheder har i høj eller nogen grad oplevet problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft inden for det seneste halve år. Samtidig forventer fire ud af ti virksomheder at ansætte flere medarbejdere i 2015. Det viser tal fra Region Hovedstadens nye Vækstbarometer.

- Det er afgørende for mig, at virksomhederne i hele Greater Copenhagen får mulighed for at ansætte de medarbejdere, de har brug for. Har de ikke det, risikerer vi at bremse væksten og gå glip af nye arbejdspladser, fordi virksomhederne må sige nej til ordrer eller vente med at udvide, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), til Lokalavisen.dk.

Se Vækstbarometeret her (eksternt link).

Vækstbarometeret viser samtidig, at virksomhederne i hovedstadsregionen har positive forventninger til egen vækst. Over 60 pct. regner med, at deres virksomhed vil omsætte for mere i 2015 end i 2014.

Region Hovedstadens Vækstbarometer er et nyt fælles værktøj for bl.a. kommuner og uddannelsesinstitutioner i hovedstadsregionen. Vækstbarometeret måler på områder som arbejdskraft, internationalisering og innovation.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik