Svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft

Halvdelen af virksomhederne i hovedstadsregionen oplever problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft.

Når virksomhederne i hovedstadsregionen slår nye job op, oplever de ofte, at det er en udfordring at skaffe kvalificerede medarbejdere.

Halvdelen af virksomheder har i høj eller nogen grad oplevet problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft inden for det seneste halve år. Samtidig forventer fire ud af ti virksomheder at ansætte flere medarbejdere i 2015. Det viser tal fra Region Hovedstadens nye Vækstbarometer.

- Det er afgørende for mig, at virksomhederne i hele Greater Copenhagen får mulighed for at ansætte de medarbejdere, de har brug for. Har de ikke det, risikerer vi at bremse væksten og gå glip af nye arbejdspladser, fordi virksomhederne må sige nej til ordrer eller vente med at udvide, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), til Lokalavisen.dk.

Se Vækstbarometeret her (eksternt link).

Vækstbarometeret viser samtidig, at virksomhederne i hovedstadsregionen har positive forventninger til egen vækst. Over 60 pct. regner med, at deres virksomhed vil omsætte for mere i 2015 end i 2014.

Region Hovedstadens Vækstbarometer er et nyt fælles værktøj for bl.a. kommuner og uddannelsesinstitutioner i hovedstadsregionen. Vækstbarometeret måler på områder som arbejdskraft, internationalisering og innovation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere