Suspenderet bankdirektør i dobbeltrolle

Den nu suspenderede afdelingsdirektør i Amagerbanken, Per Kirk-Andersen, har i flere år drevet et personligt investeringsselskab, hvor han har investeret i værdipapirer og fast ejendom. Og det skete med Amagerbankens viden og tilladelse, erfarer dagbladet Børsen.

Oplysningerne forarger bankekspert, Finn Østrup, og bankens storaktionær og redningsmand, Karsten Ree.
Per Kirk-Andersen blev i tirsdags suspenderet fra sin stilling efter mistænkelige forhold omkring netop ejendom- og pantebrevskøb. Dagbladet Børsen erfarer nu, at Amagerbankens ledelse kendte til, at Per Kirk-Andersen ved siden af sin direktørstilling drev et personligt investeringsselskab og selv gav tillladelse til det, da han blev ansat i 2007.
Tilladelsen kom, selvom Per Kirk-Andersen som chef i Amagerbankens erhvervsafdeling netop har med ejendomsbranchen at gøre.
Højst besynderligt
»Det er bestemt ikke normalt. Det er højst besynderligt, at ansatte i banker driver finansiel virksomhed ved siden af. Det er svært at sige, om det er direkte ulovligt, sådan som loven er strikket sammen. Men hvis der under udarbejdelsen af loven var noget overhovedet, der kom i nærheden af det nævnte eksempel, så var det blevet forbudt i selve lovteksten. Det er i hvert fald i strid med ånden i loven,« siger Finn Østrup fra Copenhagen Business School (CBS).
Tonen er også hård hos storaktionær i banken, Karsten Ree, der er overrasket over at høre om afdelingsdirektørens sidevirksomhed, der har eksisteret siden august 2004.
»Det er da hamrende forkert. Det er uforenligt med, hvad der er skik og brug,« lyder kritikken fra den kendte rigmand, der i går ikke ønskede at udtale sig yderligere om sagen, før han havde talt med bankens ledelse.
Netop ledelsen kunne i går fortælle til dagbladet Børsen, at Per Kirk-Andersen ved sin ansættelse i 2007 ekstraordinært fik en særaftale, der gav ham lov til at drive sit selskab, som i 2008 havde aktiver for over 3 mio. kr.
»Det er ikke kutyme at drive finansiel virksomhed ved siden af sin titel i banken. Per Kirk-Andersen har fået lov af banken til at drive erhvervsvirksomheden under restriktive forhold,« siger adm. direktør i Amagerbanken, Jørgen Brændstrup, der i går ikke ville oplyse, hvad der lå i de »restriktive forhold«.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik