Louise-drabet: Politi uden spor et år efter

For et år siden blev en højgravid kvinde brutalt knivdræbt i Herlev. Gerningsmanden er stadig på fri fod.

For et år siden blev Susanne Borglits gravide søster, Louise Borglit, dræbt i Elverparken i Herlev. Selvom Susanne Borglit bor bare 50 meter fra parken, er hun ikke kommet der siden: 

- Det er sådan lidt mærkeligt, når man bor så tæt på, og man har en park, man ikke kan bruge. Hun var sådan en livsglad pige, der glædede sig til at blive mor. Så hvorfor skulle det være hende? 

Susanne Borglits liv blev med et forandret, da hun fik at vide, at nogen havde myrdet hendes søster: 

- Det fylder enormt meget hver dag. Jeg tænker jo på det hele tiden. Man skal ligesom lære at leve med det, der er sket og lære at leve med savnet og sorgen. Det er rigtig svært. Jeg tænker jo på hende hele tiden. 

Intenst arbejde 

Et år og 700 afhøringer senere er Københavns Vestegns Politi stort set stadig på bar bund i sagen om den 32-årige knivdrabte Louise Borglit fra Herlev. 

- Stedet taget i betragtning, og de ressourcer vi har brugt på sagen, så er det usædvanligt, gerningsmanden stadig ikke er fundet, siger efterforskningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi. 

quote Drabssager bliver aldrig lagt endegyldigt på hylden, men der bliver droslet ned efterhånden. Vi kan ikke begynde bare at kigge ud i luften, siger Ole Nielsen. 

Ole Nielsen, Efterforskningsleder, Københavns Vestegns Politi 

Fredag aften den fjerde november gik den højgravide kvinde en tur i Elverparken med sin søsters hund. Her blev hun stukket - højst sandsynligvis med en større kniv - af en fortsat ukendt gerningsmand. Politiet har i et år efterforsket sagen hver dag, men de har haft usædvanlig få spor at gå efter. 

- Det er klart, at vi skal have hjælp udefra nu for at komme videre. Drabssager bliver aldrig lagt endegyldigt på hylden, men der bliver droslet ned efterhånden. Vi kan ikke begynde bare at kigge ud i luften, siger efterforskningsleder Ole Nielsen. 

Ole Nielsen forklarer, at der på nuværende tidspunkt stadig er efterforskere, der arbejder med sagen hver dag, og det vil de fortsætte med, så længe der er noget at gå efter. 

Artiklen fortsætter nedenunder grafikken 

Loading...

Loading...

Henvendelser fra borgerne er afgørende 

På grund af de udsædvanlige få spor opfordrer Københavns Vestegns Politi endnu engang borgerne til at huske tilbage på, om de har noget relevant information, som kan være værdifuld for politiet. 

- Hvis der nogen, der ligger inde med en viden, de ikke har delt med os endnu, så må de gerne henvende sig, siger Ole Nielsen. 

quote Hun var sådan en livsglad pige, der glædede sig til at blive mor. Så hvorfor skulle det være hende?

Susanne Borglit, Louise Borglits søster, Herlev 

Efterforskningslederen opfordrer blandt andet til, at borgerne skal huske tilbage på, om de så en bekendt, familiemedlem eller ven, som havde en anderledes adfærd den aften. 

quote Det er klart, at vi skal have hjælp udefra nu for at komme videre.

Ole Nielsen, Efterforskningsleder, Københavns Vestegns Politi 

- Er der folk, der har været i Elverparken den fredag, som endnu ikke har haft kontakt til politiet, så vil vi gerne tale med dem også, eller hvis nogen kender noget til Louise, som ingen andre kender til, så vil vi også gerne vide det, siger han. 

Politiet har gennem et år modtaget utallige knive, men de har endnu ikke fundet mordvåbnet. Derfor opfordrer politiet også til, at folk henvender sig, hvis de har bemærket, at de manglede en kniv i skuffen. 

Dagen efter drabet udsendte politiet en pressemeddelse med en efterlysning på en mand, som et vidne havde set nær gerningsstedet kort efter klokken 19. Politiet har endnu ikke fundet manden og opfordrer derfor alle til at henvende sig, hvis de har oplysninger om den beskrevede mand. 

- Efterlysningen har givet rigtig mange forskellige bud på, hvem denne person kan være, men det er desværre ikke lykkedes for politiet at identificere ham, og vi har endnu ikke talt med ham, siger Ole Nielsen. 

Hvorfor er denne her sag så vanskelig at opklare? 

- En væsentlig udfordring har været den, at politiet ikke med sikkerhed har kunnet afdække motivet. Vi ved derfor ikke, hvorfor hun blev udsat for denne modbydelige forbrydelse. Det billede, som politiet har tegnet af Louise og hendes liv, har ikke givet anledning til at tro, at nogen ville udsætte hende for et så modbydeligt overgreb. Gerningsstedet indeholdte meget få spor, og der var ingen vidner til drabet, fortæller Ole Nielsen. 

For Louises familie er opklaringen altafgørende:

- Det er svært at komme videre, når der ikke er en opklaring, og når man ikke aner, hvorfor det her skulle ske, og hvorfor lige hende, siger Susanne Borglit. 

Hvis du har oplysninger, kan du kontakte Københavns Vestegns Politi på 114 eller 43861448.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik