Surfere indsamler 75.000 ved Le Mans-inspireret konkurrence

Et hold fra Amager vandt verdens eneste 24 timers Stand Up Paddle-race, der blev afholdt på Amager Strandpark lørdag til søndag.

150 deltagere var klar med paddle og surfbræt, da startskuddet gik til Midsummer Viking Challenge.

Konkurrencen bød på en rute på 4,7 kilometer ved Amager Strandpark, som deltagerne skulle gennemføre så mange gange som muligt med surfbræt og en ”paddle”, der minder om en pagaj.

Deltagerne stillede op i hold af tre-fem personer, der skiftedes til at tage en runde på ruten, der tog mellem 45 minutter og en time at gennemføre.

quote Som surfer oplever man tit den plasticforurening, der er på strandene og i havet. Det vil vi gerne have opmærksomhed omkring.

Casper Steinfath

Arrangøren bag det 24 timer lange løb er den professionelle padlesurfer Casper Steinfath, der fik ideen til arrangementet, da han som den første i verden krydsede Skagerrak på et surfbræt sidste år. 

- Dengang var det jo også en holdindsats, fordi jeg havde flere, der fulgte mig på turen. Der mærkede jeg, at selvom det er en meget individuel sport, så kan man også opnå rigtig meget i den her sport gennem en holdindsats, siger Casper Steinfath.

Lokalt hold nåede 41 runder

Deltagerne i det 24 timer lange stafetløb kom fra Danmark, Sverige og Tyskland og bestod både af professionelle og amatører, der var med for sjov. Der var dog kamp om at nå flest omgange, og det lykkedes for holdet Team Local fra Amager, der nåede 41 omgange i løbet af de 24 timer.

De mange omgange kommer ikke kun sejrherrerne til gode. Formålet med Midsummer Viking Challenge var nemlig også at samle penge ind til NGO’en Plastic Change, der blandt andet arbejder med plastikforurening i havet. Indsamlingen foregik ved, at deltagerne og sponsorerne betalte et beløb per omgang, som de forskellige hold nåede.  

- Vi fik indsamlet over 75.000 kroner, så det er fedt. Som surfer oplever man tit den plasticforurening, der er på strandene og i havet. Det vil vi gerne have opmærksomhed omkring. Vi kan gøre meget ved at rydde det op, vi ser, men der er brug for en større samlet indsats for at få løst det her problem, siger Casper Steinfath.

Større event næste år

Ved solnedgang spillede rapperen Delahoia solen ned, mens der var korsang, da solen stod op. I mellemtiden fortsatte konkurrencen, hvor lys fra bøjer, spottere på broer og deltagernes eget lys sikrde, at deltagerne kunne se noget, mens de padlede.  

Inspireret af Tour de France blev konkurrencen afsluttet med en fælles omgang klokken 14 søndag, hvor de 24 timer var overstået. Står det til arrangøren, vil det gentage sig næste år.

- Ved afslutningen annoncerede jeg, at vi stabler det her på benene igen næste år og gør det endnu større, siger Casper Steinfath.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik