Sure smileyer i sommervarmen

Foto: TV2/Lorry

Fødevarekontrollører har travlt med at uddele bøder og sure smileyer til restauranter og supermarkeder. Holdes maden ikke kold, kan man blive syg.

Fødevarevirksomheder har problemer med at få kølet maden tilstrækkeligt ned, når hed sommervarme presser på udenfor køleskabet.

- Det varme vejr sætter køleapparater på en hård prøve. Kan de ikke klare udfordringen og holde fødevarerne kolde, så har virksomheden et problem, lyder det fra Fødevarekontrollens chef Bjørn Wirlander.

De seneste fem uger har hans kontrollører uddelt 30 sure smileyer på grund af for høje temperaturer og skrevet 26 bøder på op til 30.000 kroner stykket.

- Især mange fødevarevirksomheder får ekstra travlt, når det bliver sommer. De har flere ting i køleskabet, og det ryger oftere ud og ind og køleskabslågen er oftere åben, siger Bjørn Wirlander til TV2/Lorry.

Hvis maden ikke er nedkølet kan sygdomsfremkaldende bakterier som salmonella og campylobacter vokse og give forhøjet risiko for diarre, kvalme, opkast og feber.

Se mere i vores udsendelse kl. 19.30 i aften.