Sur smiley til Michelin-restaurant: Varme skaldyr og vækst i kølerum

01:09

Den fornemme restaurant Geranium, som ellers kan bryste sig af hele tre Michelin-stjerner, har nu fået en stor bøde og en sur smiley.

Normalt er det lutter gode oplevelser, der venter, hvis man besøger restauranten Geranium. De udsøgte måltider og den fortrinlige service har nemlig kastet hele tre Michelin-stjerner af sig i tidens løb, og ventelisten for at betale 2000 kroner for en middag har også været lang. 

Det ændrer sig muligvis nu, hvor Fødevarestyrelsen har været forbi til en kontrol af forholdene i køkkenet. 

Læs også Geranium i bookingstorm efter trestjernet Michelin-succes

"Virksomhedens to kølerum fremstår med sorte, grønne og hvide plamager i vækst på underside af hylder", står der blandt andet i den kontrolrapport, som nu har udløst en sur smiley og en bøde på 20.000 kroner.

Desuden blev "virksomhedens køledisk til ferske, døde skaldyr målt til 8.6 og 9.2 grader". En temperatur der ikke må være højere end 2 grader. 

Læs også Det sure med det søde: Noma rykker ned, men tjener millioner

 Hvad værre er, så har Geranium ved løbende egenkontroller selv konstateret, at køledisken har haft for høj temperatur. Alligevel var det først da Fødevarestyrelsen kom forbi, at køledisken blev slukket, og skaldyrene flyttet til et køligere sted. Det faktum har været en skærpende omstændighed, fortæller Fødevarestyrelsens sektionsleder, Martin Birk Hansen, til Ekstra Bladet. 

Til TV 2 Lorry siger kokken Rasmus Kofoed, at det er blevet blæst godt op. Hvis man er en virksomhed der får meget opmærksomhed i forvejen, så vil der også komme ekstra opmærksomhed i sager som denne. 

- Hvis man stikker næsen frem, så vil der også komme skyggesider. 

Du kan læse hele tilsynsrapporten her