02:40

Flere hundrede førsteudgaver af bladet Anders And & co. er blevet stjålet fra Egmonts arkiv i Skovlunde. Et tyveri i millionklassen - der er uerstatteligt.

Supertip leder til stjålne Anders And-blade i millionklassen

Varetægtsfængslet mand gav sin advokat et supertip i sag om tyveri af Anders And-blade fra Egmont. Nu står de 20 flyttekasser med Anders And-blade på advokatkontor.

Ved et mærkeligt lykketræf er en stor samling Anders And-blade mandag dukket op på et advokatkontor i København. Det skriver Ritzau mandag.

Samlingen blev stjålet fra Egmonts trykkeri i Skovlunde i maj 2014, men mandag er bladene pludselig blevet afleveret hos advokat Kåre Pihlmann, der har kontor i Nyhavn i København.

Bladene repræsenterer en værdi i millionklassen, har Egmont tidligere oplyst.

- En af mine klienter sidder varetægtsfængslet i en helt anden type sag. En dag sagde han til mig, at han kunne hjælpe med at få den stjålne samling bragt til veje igen, fortæller advokaten til Ritzau.

- Det lyder interessant, sagde jeg - og nu står der 20 flyttekasser hos mig, siger han først på eftermiddagen mandag.

De personer, der afleverede bladene, havde travlt. De ønskede ikke at hilse på. Derfor fik advokat Pihlmann ikke talt med dem.

Om den fængslede mands motiv til at hjælpe forlaget og politiet, siger advokaten, at manden formentlig gerne vil stå på god fod med politiet.

- Min klient ønsker ikke at få dusør eller anden belønning. Men han har sagt, at han ikke havde noget imod at få et års abonnement, fordi han i fængslet har god tid til at læse, siger Kåre Pihlmann.

Samlingen består af ulæste blade. Heriblandt er også det allerførste blad fra 1949.

Efter at have modtaget den uventede og store forsendelse har advokaten været i kontakt med både politiet og med Egmont.

Forlaget har tidligere oplyst, at et enkelt brugt blad fra 1949 kan sælges for cirka 10.000 kroner, og derfor er samlingen temmelig værdifuld og formentlig i millionklassen.

I en pressemeddelelse fra maj 2014 fortalte Egmont om tyveriet fra et arkivet i Skovlunde.

- Det er en del af nyere dansk kulturarv, og vi vil naturligvis meget gerne have de uerstattelige blade tilbage i vores samling, udtalte Peter Schrøder, direktør for Egmont Publishings børnemedier i Danmark.

Herover kan du se TV 2 Lorrys indslag om sagen, da bladene netop var blevet stjålet den 22. maj 2014.