Supersygehus mangler 700 mio. kr.

Det kommende supersygehus i Hillerød ser ud til at blive mindre, end først planlagt. For allerede inden det første spadestik er taget, skal der spares på byggeriet.

Det viser sig, at der mangler hele 700 millioner kroner i budgettet, hvis supersygehuset skal se ud, som det er planlagt. Det viser beregninger lavet af rådgivningsfirmaet COWI for Region Hovedstaden, oplyser Lorry. Der er afsat 3.9 milliarder til byggeriet, og der kommer ikke flere penge til det nye supersygehus. Derfor skal byggeriet gøres billigere.
 

"Det er endnu ikke besluttet, hvordan vi finder pengene, men det kan f.eks. være ved at lave færre parkeringspladser og opføre færre kvardratmeter," siger koncerndirektør i Region Hovedstaden og ansvarlig for regionens hospitalbyggerier Morten Rand Jensen til Lorry.
 

Ifølge Region Hovedstaden er de 700 millioner kroner ikke en budgetoverskridelse, men blot en del af en indledende byggevalidering. Men de manglende penge betyder sandsynligvis, at regionen skal bede staten slække på kravene til byggeriet. F.eks. at tillade et mindre hospital end staten tidligere har forlangt.
 

Region hovedstaden forklarer, at det nye og større beløb skyldes tre ting. Det er dyrere end forventet at byggemodne den tomme mark, hvor hospitalet skal opføres. Håndværkerpiserne i Hovedstaden og Nordsjælland er dyrere end andre steder i landet. Og der er allerede en stram budgettildeling pr. kvm.
 

"Vi ved ikke endnu, hvordan projektet forandrer sig, men vil sætte fokus på at undgå at patienterne eller behandlingen mærker en forskel. Standarden for det nye hospital bliver stadig i verdensklasse, siger koncerndirektør Morten Rand Jensen til Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik