Supersygehus i Hillerød bliver mindre super

Selvom det nye supersygehus stadig kun er på tegnebrættet, så er der lagt op til at skære i antal senge, ambulatorier og kvadratmeter.

Det nye sygehus i Hillerød, Nyt Hospital Nordsjælland, skal ført stå klar i 2021. Men allerede nu lægger styregruppen bag op til at der skal skæres i planerne. 90 senge, 25 ambulatorier skal alligevel ikke bygges. I alt skæres 14.000 kvadratmeter af byggeriet.

Ifølge Henrik Schødts, projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland er der tale om rettidig omhu.  "Vi anbefaler at foretage en nedskalering af projektet, for at sikre en solid økonomi", siger Henrik Schødts til TV 2 Lorry

Planerne om at skrumpe det nye superhospital blev fremlagt for den politiske følgegruppe i går - og det kom noget uventet for gruppen.

Den konservative Per Tærsbøl var med egne ord rystet. " Jeg er spændt på, hvilke specialer, der forsvinder. For der må være nogle der forsvinder".

Det er især reduceringen af sengepladser, der bekymrer politikerne. "Det eneste vi indtil videre ved er at der forsvinder sengepladser, som der i forvejen var for få af," lyder det fra Per Tærbøl, der er medlem af den politiske følge gruppe.

Den socialdemokratiske formand for følgegruppen Per Seerup Knudsen erkender at det ikke var det politikerne havde lovet borgerne. "Nej, det var det ikke. Vi har forsøgt at gøre det bedste vi kunne som politikere. Det er byggesektorens priser er steget mere end den almindelige prisudvikling og lønudvikling i samfundet", siger han til TV 2 Lorry.

Tidligere har det vakt vrede at et produktionskøkken var blevet sparet væk i det store hospitalsbyggeri.

Regionsrådet i Region Hovedstaden skal tage stilling til byggeriet på et møde d. 14. juni


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik