Supersygehus amputerer min ejendom

Gårdejer Mads Buhl frygter, at hans ejendom bliver værdiløs, hvis Region Hovedstaden inddrager store dele af hans jord til det nye supersygehus.

Planerne for det nye store supersygehus i Nordsjælland bliver mere og mere konkrete. Egentlig mangler man blot at fastlægge den endelige placering og omfang til det store milliardbyggeri.

Som planerne er nu, kræver det dog, at man inddrager jord fra seks private lodsejere. Men det kan få store konsekvenser for disse seks naboer og værdien for deres ejendomme.

For 30 år siden købte Familien Buhl en landejendom i Hillerød, i dag er Mads Buhl blevet bedt om at afgive store dele af sin jord til Nyt Hospital Nordsjælland.

- Vi mister jo vores jord. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af, siger Mad Buhl til TV 2 Lorry.

Lige som fem andre nabogårde indgår størstedelen af Mads Buhls families gård i de 31 hektar jord, som Region Hovedstaden har udset sig til at bygge det nye hospital på.

Der er allerede nu afsat knap 4 mia. kroner til det planlagte 124.000 m2 store hospital.

Hvis projektgrunden kommer til at fylde så meget, som der netop nu er optegnet, vil Mads Buhls familieejendom svinde ind til en tiendedel af, hvad den er i dag.  Og det vil få enorm betydning for, hvad mulighederne er for landstedet.

- Den bliver jo indskrænket. Det ender med ikke lige at være den drøm, som vi købte for snart 30 år siden.

På trods af en forventet kompensation for det udstykkede jordareal, tror Mads Buhl at det bliver svært at komme af med huset og starte forfra et andet sted.

- Hvem kan bruge en amputeret landejendom til noget som helst. Du kan jo hverken have dyr eller jagt, afslutter Mads Buhl.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik