Superracere imponerer i Skovshoved: "Det er helt specielt"

Fem højteknologiske superbåde tilbragte et døgn i Skovshoved Havn, inden de fortsatte sejladsen på tusind sømil mod Sankt Petersborg

Fem kulfiberbåde strøg søndag eftermiddag ind til den første og kun foreløbige målstreg i Skovshoved Havn med bare et kvarters spredning.

Det vakte opsigt på kajen og begejstring hos formanden for Kongelig Dansk Yachtklub, der løftede værtskabet på dansk grund.

- Det er nogle helt fantastiske både og noget af det sidste nye bygget i kulfiber. Det er egentlig meget enkle både at sejle, men de er meget hurtige. Det er noget helt specielt, når der kommer fem af dem til Skovshoved, siger Lars Ive, formand for Kongelig Dansk Yachtklub.

quote Det er nogle helt fantastiske både

Lars Ive, Formand for Kongelig Dansk Yachklub

Verdens bedste klubhold

Bådene, der er af typen ClubSwan 50, havde været 120 sømil undervejs, inden de ankom i tæt kapløb til Skovshoved Havn.

De fem både er vinderholdene fra de Nationale Sejlsports Ligaer, og der er også en dansk båd, med en besætning fra Frederikshavn, i blandt.

Under stoppet i Skovshoved skulle der sejles korte banesejladser tæt på land, inden den tusind sømil lange distancesejlads fortsatte mod Stockholm i dag ved middagstid.

- Vi kan følge bådene på nettet, så når jeg kommer hjem, skal jeg selvfølgelig ind og se, hvordan den danske båd klarer sig, siger Lars Ive.

Hård sejlads skiller fårene fra bukkene

De fem superbåde skal sejle 450 sømil til Stockholm, derefter fortsætter de mod Helsingfors, og endelig skal de fra Helsingfors til Sankt Petersborg.

På den lange strækning glæder formanden for Kongelig Dansk Yachtklub sig især til én af etaperne.

quote Ruten fra Stockholm til Helsingfors kan godt skille fårene fra bukkene

Lars Ive, Formand for Kongelig Dansk Yachklub

- Ruten fra Stockholm til Helsingfors, den kan godt skille fårene fra bukkene. Det er en svær etape, fordi de skal sejle indenskærs, hvilket betyder, at der vil være mange sten, klipper og små øer, siger Lars Ive.

Det samlede løb betegnes Nord Stream Race og fortsætter frem til d. 7. september, hvor den endelige vinder skal kåres.

Foruden det danske hold fra Frederikshavn, er der hold fra Rusland, Tyskland, Sverige og Finland. Hvis du vil følge sejladsen online, klik her.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik