Super cykelhold cyklede 776 kilometer på tre måneder

Tusindvis af pendlere deltog i løbet af sommeren i cykelkonkurrence. Nu er vinderen fundet.

Henover sommeren har over 15.000 pendlere fra 608 virksomheder over hele regionen nydt godt af sommervarmen. De har nemlig cyklet til arbejde.

quote Jeg tænker, at jeg har fået blod på tanden, men det næste halve år bliver nok den sværeste del af året at komme afsted på

Dennis Lundberg, 'De syv på Klingerne'

Det har de gjort, fordi Cyklistforbundet, i samarbejde med en række virksomheder og med støtte fra Region Hovedstaden, valgte at forlænge deres årlige majkampagne ’Vi Cykler Til Arbejde’.

Årsagen var renoveringer på Frederikssundsbanen og Kystbanen, der medførte, at der ikke kørte tog på skinnerne store dele af sommeren.

I dag er vinderholdet af årets sommerkampagne, som løb i juni, juli og august, så blevet fundet. Og der var store smil, da vinderteamet ’De Syv på Klingerne’ fra Handelsbanken i København modtog årets hovedpræmie: En kvalitetscykel af mærket Pelago.

En af de glade vindere er Dennis Lundberg, som har nydt sommerens mange cykelture.

- Det er en dejlig oplevelse at cykle igennem København og komme glad på arbejde i stedet for at brokke sig over de andre bilister, siger han.

 

Og de syv cykelglade københavnere har da også grund til at være glade. Ud over deres nye cykel kan de nemlig prale af tilsammen at have cyklet 776 kilometer, forbrændt 19.195 kalorier og skånet miljøet for 126 kilo CO2.

Håber på fortsat at cykle

Hos Cyklistforbundet håber de på, at de mange deltagere, som i løbet af sommeren har skiftet bil og tog ud med en cykel, vil fortsætte med at cykle i hverdagen.

- Har man for langt til arbejde, kan man måske cykle halvdelen af vejen og tage bus eller tog resten af vejen, siger direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam i en pressemeddelelse fra Cyklistforbundet.

Selvom Dennis Lundberg og ’De Syv på Klingerne’ er nået i mål, håber han på at kunne fortsætte den gode cykelstime. Han erkender dog, at det kan blive svært.

- Jeg tænker, at jeg har fået blod på tanden, men det næste halve år bliver nok den sværeste del af året at komme afsted på, siger han.

Alle kampagnens deltagere har tilsammen cyklet 2.581.996 kilometer, forbrændt 63.879.895 kalorier og skånet miljøet for 420.704 kilo CO2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik