Sundhedsminister undersøger narkodødsfald

De seneste års narkodødsfald i København, Aarhus og Odense skal granskes for at forebygge flere dødsfald.

Alle narkorelaterede dødsfald i København, Aarhus og Odense i perioden 2008-2011 skal nu undersøges nærmere. Det sker for at komme til bunds i, hvordan dødsfaldene kan undgås i fremtiden, siger sundhedsminister Astrid Krag (SF).

- Indsatsen mod narkotikadødsfaldene er helt afgørende i opgøret mod marginalisering, udstødelse og uværdige livsbetingelser. Men vi ved for lidt om de nærmere omstændigheder ved overdosisdødsfaldene, siger Astrid Krag.

- Og derfor igangsætter vi nu en undersøgelse, der skal give os mere viden på området og munde ud i konkrete forslag til, hvordan vi kan forhindre, at så mange stofmisbrugere dør hvert år af en overdosis, siger sundhedsministeren i en pressemeddelelse.

Narkodødsfaldene skal blandt andet kortlægges ved at samle de afdødes eventuelle journaler i sygehusvæsnet og socialforvaltningen. Desuden skal der laves interview med sundhedspersonale, som havde kontakt med de afdøde, og misbrugere fra samme miljø.

Astrid Krag tog initiativ til undersøgelsen på baggrund af det rekordhøje antal narkodødsfald i 2011, hvor 285 personer omkom som følge af stofmisbrug.

De tre kommuner skal samarbejde med det norske forskningsinstitut "Senter for Rus- og Avhengighedsforskning" (SERAF) om at gennemføre undersøgelsen.

Undersøgelsen, som forventes færdig midt i 2014, finansieres efter aftale med Enhedslisten med midler fra Sundhedsfremmepuljen. To millioner kroner er sat af til formålet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere