Sundbus-plan endte i forlis

Flere måneders forhandlinger mellem Helsingør Kommune og et konsortium med udgangspunkt i den norske rederi-mastodont Eitzen om at genoptage den populære Sundbus-passagerrute mellem Helsingør og Helsingborg endte sent i mandag aften i et sammenbrud. Det skete på et møde for lukkede døre i Helsingør Havnebestyrelse Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi troede simpelthen ikke på deres koncept. For det handlede om, at indsætte de to kæmpefærger, som vi mener har alt for stor kapacitet. Vi frygtede, at der var tale om, at ejerne bare ville sejle i sommersæsonen for at minimere tabene, inden de kan få solgt skibene siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen(V), som er formand for havnebestyrelsen til Frederiksborg Amts Avis.
Endvidere har det øjensynligt spillet ind i afgørelsen, at rederikonsortiet havde krævet meget lempelige vilkår omkring gæld og havneleje, før det ville genstarte ruten.
Det var selvsamme norske rederi Eitzen, som også stod bag rederiet ACE Link, som gik konkurs med en kæmpegæld i januar i år. I I to år havde rederiet uden held satset stort på ruten med to kæmpefærger, som viste sig at have alt for stor kapacitet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik