Succesfuld skoleleder: "Vi skal stå sammen mod afpresning"

På Tingbjerg Skole er de også rystede over weekendens overfald på Kaj Bageri. De opfordrer alle gode kræfter til at stå sammen mod de kriminelle.

Et af de initiaver Tingbjerg skole har iværksat for at øge trivslen er "den gode elevpause." Det betyder, at eleverne hlder en pause, hvor de er sammen med voksne, selvom de ikke har et traditionelt skolefag. Da vi besøgte skolen spillede de teater blandt andet om mobning.

- Det betyder, at eleverne så har lettere ved at sidde lidt stille senere på dagen. Så det giver en mulighed for variation, siger Miki Dam Larsen, som er lærer i 4B.

Skoleleder Marco Damgaard kom til Tingbjerg skole fire to år siden. Dengang havde skolen kun 400 elever. 
Men nu er søgningen øget, og i år forventer skolen at  overstige de 500. 

- Vi har enormt meget fokus på det faglige og vi har enomrat meget fokus på det sporglige. Det at have sporget med i alle fag i vores undervisning, siger Marco Damgaard. 

Ifølge Marco Damgaard viser weekendens overfald, hvor vigtigt det er, at alle gode kræfter i bydelen siger fra. 

- Den her ene handling ændrer ikke på, at bydelen samlet set - og skolen - er på vej i en rigtig retning. Men vi skal stå imod og så skal vi sige til hinanden - os der arbejder og bor her - at vi ikke vil finde os i sådan noget her, siger Han til TV 2 Lorry.

Skolens karaktergennemsnit er hævet. Idag få12 procent flere karakteren 4 i dansk og matematik end for 10 år siden. 

- Jeg tror, det er en kombination af mange ting, der er lykkedes og er ved at lykkes. Det er mange dygtige lærere og pædagoger som har et godt samarbejde. Vi har en engageret forældregruppe, og en sammenhængskraft imellem de visioner vi har, og det der bliver lavet, siger Jørn Sass Husum som er lærer på Tingbjerg skole.

Skolen har også gjort en ekstra indsats for at involvere forældrerne i børnene undervisning. En af de forældre der har valgt skolen til er Mohammed Abdi. 

- Vi har virkelig dygtige lærere, som virkelig brænder for skolen og børns læring, siger han til  TV  2 Lorry.

Kampen imod mobning og for trivsel er andre insatsområder. Selvom skolen allerede har skabt forbedring, mener Marco Damgaard, at der stadig skal kæmpes hårdt. Det er et langt sejt træk, at kæmpe imod kriminaliteten og løfte bydelen.

- Det det kræver, er at vi gør det fælles. Og så kræver det, at politikerne forstår, at det kræver en helhedsorienteret og langvaring indsats, siger Skolelederen på Tingbjerg skole.

Når ghettoområderne bliver fremstillet i medierne, så er det ofte i negative vendinger. Og der er problemer i ghettoerne. Men der findes også en anden og meget mere positiv side af livet i en ghetto, som vi meget sjældent hører om. Den kigger vi nærmere på i en ny serie. Serien hedder

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik