Succesfuld mentorordning: Kawar skiftede ballade ud med beton

En frivillig mentor på en byggeplads fik Kawar Izzat væk fra gaden og over i arbejdslivet.

Nogle gange kan en enkelt person gøre en stor forskel.

Det var i hvert fald tilfældet for Kawar Izzat, som fik en håndværker som mentor.  

quote Man bliver stolt, når folk spørger, hvad man laver, og jeg så kan svare: Jeg arbejder som beton'er. 

Kawar Izzat, Betonarbejder

Før var Kawar Izzat lidt af en rod, men i de sidste fem måneder har han været sjakbajs hos sin mentor Jesper Poulsen på en byggeplads ved Islands Brygge. 

Det hjalp ham til at vende ryggen til et liv med ballade. 

- Det er dejligt at komme op om morgenen i stedet for at ligge derhjemme og sove længe hver dag. Man bliver stolt, når folk spørger, hvad man laver, og jeg så kan svare: Jeg arbejder som beton'er. I stedet for at sige: Jeg laver ikke noget, fortæller Kawar Izzat til TV2 Lorry. 

Jargonnen er vigtigt

quote Vi kan tilbyde dem et arbejde og at komme med i et sammenhold på byggepladsen.

Jesper Poulsen, Betonformand og mentor 

Frihed under ansvar, fysisk arbejde og kammeratlige kolleger er nogle af de ingredienser, der skal til for at få udsatte unge til at holde sig fra ballade, hvis man spørger Jesper Poulsen, der er betonformand i firmaet CG-Jensen og mentor for blandt andet Kawar Izzat. 

- Vi kan tilbyde dem et arbejde og at komme med i et sammenhold på byggepladsen, siger han.

- Hvis man ikke er der fra morgenstunden af, så er løbet altså kørt. Så man er tvunget til at møde til tiden, passe sit arbejde, og så skal man hjælpe hinanden på pladsen.

Kawar Izzat koncentrerer sig om arbejdet. I dag er han stolt over at fortælle sine forældre, hvordan han tjener sine penge.
Kawar Izzat koncentrerer sig om arbejdet. I dag er han stolt over at fortælle sine forældre, hvordan han tjener sine penge.
Foto: Anders Toxværd / TV 2 Lorry

Især sammenholdet med kollegaerne er noget af det, der kan få Kawar Izzat ud af fjerene om morgenen. 

- De er meget flinke. Vi kører på hinanden, og der er en del jokes og sådan noget. Men sådan er det at være håndværker, siger Kawar Izzat med et smil. 

Håber flere vil melde sig som mentorer

I denne uge går landets håndværkere sammen om Ungdommens Røde Kors’ projekt En Hjælpende Hånd. Man støtter kampagnen ved at donere et eller flere sponsorater à 2.500 kr., og pengene går til klubber og mentorordninger for børn og unge i ens eget nærområde.

Det er nemlig især håndværksfagene, der tiltaler dem, mener Jesper Poulsen.

- Jeg håber, at der er flere håndværkere, der prøver at give det en chance. For det kommer tifoldigt igen. Om fire år kan du have en udlært konstruktør, hvis det går godt. Om ikke andet lærer du dem at arbejde, så de kommer væk fra gaden, siger han.  

At blive mentor for en lærling er én måde, som håndværkere kan bidrage til at hjælpe unge.

CG Jensen har både støttet En Hjælpende Hånd med sponsorater og tager også socialt ansvar gennem mentorordninger for unge, der har brug for en hjælpende hånd.

De fem måneder, Jesper Poulsen har haft Kawar Izzat ansat, har været en succes, og han håber derfor, at flere vil give de udsatte unge en chance. Enten ved selv at tage ansvar for nogle af de unge, der har brug for en hjælpende hånd, eller ved at donere til kampagnen, så børn og unge kan blive hjulpet godt på vej og få den hjælp, de har brug for.

Sådan støtter du 

Vil du være med til at hjælpe til. Kan du støtte kampagnen "En Hjælpende Hånd" eller få mere information ved at gå ind på www.giv1hånd.dk eller skrive til kampagneleder Sidsel Nybo Andersen på sidsel.andersen@urk.dk eller telefon 24 20 68 60.
 
 
Foto: TV2 Lorry

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik