Succesfuld iværksætter hjælper frysende hjemløse

Iværksætteren Martin Thorborg har i den bidende kulde valgt at give de hjemløse en hjælpende hånd.

Fra sit kontor i Industriens Hus lige ved Rådhuspladsen i København har den succesfulde iværksætter Martin Thorborg direkte udsigt til det barske liv på gaden. Varslerne om hård frost i Danmark fik derfor ham mandag til at tage en beslutning.

Det seneste døgn har regnskabsvirksomheden Dinero, hvor Martin Thorborg er administrerende direktør, doneret værdien af den første måneds abonnement fra alle nye kunder, så hjemløse kan få en sovepose eller noget varmt tøj.

quote Jeg kan godt lide at gøre ting, så når jeg ser et eller andet, jeg synes skal være anderledes, og jeg kan se, at jeg kan ændre det, så kan jeg nok ikke lade vær

Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero

- Det er klart, at når man så kommer gående og ser det der, så tror jeg, man skal være meget stenmenneske, for ikke at sætte sig ind i, at det må rimelig koldt. Så jeg tænkte, at jeg jo må gøre et eller andet, siger Martin Thorborg til TV 2 Lorry.

- Der synes jeg egentlig bare, at man skal bruge sit netværk og sin energi på at hjælpe mennesker, og så mærke, hvor godt man får det.

Det er ikke første gang, at Martin Thorborg, som i 1995 var med til at stifte søgemaskinen Jubii, støtter velgørenhed. Han gør som regel ikke et stort nummer ud af det, men som iværksætter er det naturligt for Martin Thorborg at søge løsninger.

quote Vi har lavet et fint kompromis, hvor mine ejere tjener nogle penge og derfor er glade, og de hjemløse får en varm nat. Det synes jeg er smukt.

Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero

- Jeg kan godt lide at gøre ting, så når jeg ser et eller andet, jeg synes skal være anderledes, og jeg kan se, at jeg kan ændre det, så kan jeg nok ikke lade vær, siger han.

Donerer 15.000 kroner

Ved middagstid tirsdag var det tid for Martin Thorborg og Dinero at gøre op, hvor mange penge initiativet har sikret til de hjemløse.

- Vi er da i hvert fald pænt over 10.000. Så jeg tænker, at vi runder op til 15.000, så vi også giver lidt med.

De 15.000 er nu doneret til fire forskellige velgørende organisationer.

Og med næsten dobbelt så mange nye kunder i butikken, som på en normal mandag og tirsdag, er virksomhed og velgørenhed gået op i en højere enhed.

- Vi har lavet et fint kompromis, hvor mine ejere tjener nogle penge og derfor er glade, og de hjemløse får en varm nat. Det synes jeg er smukt, siger Martin Thorborg.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik