Succes-trommeslager er blevet "dansker": Jeg er trist og glad

Ihan Haydar har efter 12 års hårdt arbejde nu fået sit danske statsborgerskab, hendes mor og bror må dog stadig vente.

- JEG HAR FÅET MIT STATSBORGERSKAB! Endelig! Jeg sidder med mange følelser i kroppen og er en smule overrasket, trist og samtidig glad. Jeg ved egentlig ikke om jeg skal grine eller græde..

Sådan skriver Ihan Haydar, der er trommeslager og den ene halvdel af succesbandet L.I.G.A. Derudover har Ihan Haydar været med til at vinde Dansk Melodi Grandprix i 2012 og så vandt hun Årets Ikon 2015 på The Voice.

For 12 år siden flygtede hun til Danmark sammen med sin familie og lige siden har hun gjort alt for at blive dansk, alligevel har hun måtte vente og kæmpe for at få dansk statsborgskab.

LÆS OGSÅ:  Problemer med statsborgerskab hitter på Facebook

Hun har tidligere været fremme i medierne, da hun fortalte om sine mange problemer med at blive dansk statsborger. Men nu er det endelig lykkedes, skriver Ihan Haydar på Facebook.

- (Jeg er - red.)Overrasket fordi jeg ikke troede, at jeg ville få statsborgerskabet lige foreløbigt da udlændingestyrelsen har været utroligt besværlige og umulige at arbejde med. Derudover gav deres system ikke mening, og jeg blev ved med at ryge tilbage i køen, når der blev vedtaget nye stramninger.

Ihan Hayder er dog også ærgerligt, for hverken hendes mor eller bror har fået statsborgerskab i denne omgang.

- Så de sidder nu med en 3-års midlertidig opholdstilladelse og ved ikke, om de kan få den forlænget, når de 3 år er ovre. Så hele familien lever nu i frygt for, at der skulle ske dem noget, en ny finurlig regel fra vores kære integrationsminister eller andet, der kan ramme dem og sende dem tilbage til Irak (som vi flygtede fra for 12 år siden).

- Specielt min lillebror der kun var 6 år gammel da vi kom hertil og derfor ingen tilknytning har til landet. Han er, udover at være professionel danser og løbende ude at repræsentere Danmark i udlandet, også er en aktiv skatteyder og bidrager til samfundet på alle tænkelige måder.

 

 

 

 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik