Succes med gratis prævention i Halsnæs

Flere kommuner overvejer nu at tilbyde unge gratis prævention. Det sker, efter at Halsnæs Kommune har haft succes med at forære 120 unge prævention.

Byrådene i Helsingør og Frederiksberg skal de næste måneder tage stilling til, om alle unge under 25 år i deres kommuner skal tilbydes gratis prævention.

- Jeg er sikker på, at gratis prævention vil medvirke til at nedbringe aborttallet og dermed også antallet af unge mødre, siger Jens Bertram (K), formand for sundhedsudvalget i Helsingør Kommune til Ritzau.

Kommunerne er blevet inspirereret af Halsnæs Kommune, som siden august 2014 kvit og frit har tilbudt prævention til alle unge.

Her er abortfrekvensen høj, ligesom der er en overrepræsentation af unge mødre. Hvert år bliver 50 kvinder under 25 år mødre - og hver fjerde af dem ender som en sag i forvaltningen.

Endnu er det for tidligt at opgøre effekten, men ifølge Gabriela Rehfeld, der er leder af Ungdomsmodtagelsen, er interessen stor, især blandt de udsatte unge.

Selv om tilbuddet gælder alle, så har tre ud af fire, der har modtaget gratis prævention, en åben eller lukket sag i familieafdelingen.

- Vi når målgruppen, måske fordi vi ikke kun henvender os til dem, men lader døren stå åben for alle. Det føles normalt at komme her, siger Gabriela Rehfeld.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere