Studiepladser til flygtninge

Hvis Danmark for alvor skal få gavn af veluddannede flygtninge, så skal der ske noget nyt, siger Københavns Universitet. Flygtninge skal have gratis studiepladser med det samme.

I et åbent brev til uddannelsesministeren Esben Lunde Larsen, Venstre, tilbyder Københavns Universitet nu at uddanne flygtninge så de kompetencer, uddannelser og erfaringer mange højtuddannede har, kan komme det danske samfund til gode.

I dag siger reglerne, at borgere, der kommer fra lande uden for EU, skal betale fuld studieafgift. Og det gør det meget vanskeligt for flygtninge at uddanne sig. Det skriver Ritzau.

Københavns Universitet foreslår nu uddannelsesminister Esben Lunde Larsen, Venstre, at ændre reglerne så flygtninge, der har midlertidig opholdstilladelse eller som har deres opholdsansøgning under behandling kan færdiggøres deres uddannelse.

De mange syrere der i øjeblikket ankommer til landet, kan blive vanskelige at integrere, siger professor Jacob Nielsen fra KORA på baggrund af en analyse foretaget blandt godt 2000 syrere, der kom til landet fra 2009 til midten af 2013.

Den viser, at kun 13 procent af dem var i job efter tre år og at deres medbragte uddannelser sjældent bringer dem i job.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik