Studieboliger skyder op - men det stopper ikke kaos-tilstande

En række nye ungdomsboliger skal afhjælpe den massive mangel i København - men selvom de skyder op nu, kan effekten først mærkes om flere år.

År efter år hører vi om, at der mangler ungdomsboliger i Hovedstaden, men nu ser det ud til, at der er lys for enden af tunnellen.

Der er blandt andet kommet boliger i Nordhavn, et stort højhus er på vej ved Nørrebro Bycenter, og nu har Poppelstykket i Valby også åbnet dørene for 109 nye, unge lejere. En af de heldige er Cathrine Thomsen.

- Jeg har det godt, det er mega fedt, for jeg har længe ledt efter noget, der var fast. Jeg har flyttet tre gange under mit studie, så jeg har virkelig ledt efter noget, som jeg kunne bo i, til jeg var færdig med studiet. 

- Der er virkelig, virkelig kamp om studieboliger til fremvisninger. For eksempel da jeg var her og skulle se det, da det slet ikke var færdigbygget endnu, der var der virkelig mange mennesker, og det var virkelig svært at komme til, siger hun. 

Cathrine Thomsen er lykkelig for, at hendes jagte efter bolig nu er slut.

Lys for enden af tunnellen 

Mangel på ungdomsboliger

  • Da semestret startede i september 2017, var der akut brug for 8.500 studieboliger i København alene.
  • Københavns Kommune har et mål om at bygge 6.000 studieboliger inden mod 2027, men hvis tempoet fortsætter, som det gør, når kommunen det allerede inden 2020.
Kilde: Dansk Byggeri

Men der er lys for enden af tunnellen for unge som Cathrine Thomsen. I København skyder ungdomsboliger op i Nordhavn, Valby og næste år åbner 512 ungdomsboliger ved Nørrebro Bycenter.

Frem til 2020 er der derfor 6.000 ungdomsboliger på vej. Og byggerierne er tiltrængt, for København oplever en kraftig befolkningstilvækst. 

- Det er positivt, at der er begyndt at ske noget med nybyggeriet af ungdomsboliger. Det er på høje tid. Der er en massiv efterspørgsel, siger Bo Sandberg, der er cheføkonom for Dansk Byggeri.

Selvom der vokser ungdomsboliger op her og der nu, kommer vi ikke til at mærke effekten til sommer 

- Der er gode perspektiver, men det kommer altså til at tage et par år endnu, før man i bedste fald kommer til at undgå de her kaotiske tilstande, siger Bo Sandberg.

Se hvor ungdomsboligerne ligger og skal ligge i Københavns Kommune:

For et år siden lavede Københavns Kommune dette kort for at vise, hvor mange ungdomsboliger, der er taget i brug og på vej siden 2010:
For et år siden lavede Københavns Kommune dette kort for at vise, hvor mange ungdomsboliger, der er taget i brug og på vej siden 2010:
Foto: Københavns Kommune Center for Byudvikling

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik