Studerende udvikler spil rettet mod pårørende til kræftsyge

Studerende fra Designskolen i København har udviklet en række spil, som skal gøre opholdet som pårørende på Rigshospitalet lettere.

Rigshospitalets forhal bliver fredag den 11. januar usædvanligvis indtaget af studerende fra Designskolen i København. 

De har sammen udviklet en række spil, der skal medvirke til at forbedre opholdet på Rigshospitalet som pårørende til en kræftsyg. Det skriver Rigshospitalet i en pressemeddelelse. 

'Hyggesokker', 'Bloom' og 'Hospitalskatten Kurt' er navnene på nogle af de spil, som de studerende har udviklet. Og de er altså rettet mod børn og unge som pårørende og til deres indlagte forældre - til stor glæde for afdelingen. 

- Når børn og unge opholder sig på hospitalet som pårørende til en syg forælder, føler de sig ikke altid set og hørt. De er lidt en overset gruppe i systemet, og vi mangler de fysiske rammer og aktiviteter, der kan øge samværet og gøre opholdet mere tåleligt for hele familien, siger overlæge og idémager Helle Pappot fra Onkologisk Klinik.

Overset gruppe

Det alternative projekt er et sammarbejde mellem Institut for Visuelt Design, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering og Onkologisk Klinik på Rigshospitalet. 

quote Der er et udtalt behov for, at vi retter opmærksomheden mod hele familien, som også bliver ramt. 

 Helle Pappot, Overlæge på Onkologisk Klinik, Rigshospitalet.

De studerende fra Designskolen har udarbejdet det udfordrende projekt som en del af deres uddannelse. Men eftersom de ikke har haft noget forudgående kendskab til den onkologiske afdeling, så har idéerne fået frit spil. 

- Idéen til samarbejdet er opstået, fordi der er et udtalt behov for, at vi retter opmærksomheden mod hele familien, som også bliver ramt og har lange dage og aftener, der skal tilbringes sammen med deres syge forældre. De føler sig ikke set og hørt, og selvom meget er gjort ved at uddanne og øge personalets vidensniveau og kommunikative kompetencer, er der også behov for nye idéer og løsninger, der bryder med de eksisterende tilbud, siger Helle Pappot.

Samlet set er projektet mundet ud i udviklingen af fire forskellige typer spil. Både traditionelle brætspil og quizzer har de studerende udtænkt, men også mere morderne elektroniske spil til smartphones og tablets skal i fremtiden underholde de pårørende på Rigshospitalet. 

- Vi vil forbedre de fysiske rammer og aktiviteter, således at børnene og de unge pårørende oplever, at de, så vidt muligt, kan føle sig velkommen, når de besøger deres syge forældre, fortæller Helle Pappot.

Udstillingen finder sted i Rigshospitalets forhal fredag den 11. januar klokken 10-13.

Her vil de studerende vise de fire nye forslag frem og forklare nærmere, hvordan børn og unge kan få en bedre oplevelse på hospitalet gennem deres aktiviteter.

Se TV 2 Lorrys indslag om Nordsjællands Hospital som tester virtual reality-briller på deres patienter.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik