Studerende kræver luksus

Selvom huslejen ofte er på niveau med en mindre lejlighed, vælter det ind med ansøgninger til luksuskollegier, der lokker med arkitekttegnede omgivelser, motionsrum og eget bad og køkken.

Både de nybyggede Tietgen-, Falkoner- og Bikubenkollegierne i København og Odense oplever stigende interesse fra studerende til trods for at antallet af ansøgere til universiteterne i år er faldet markant.
Det skriver metroXpress.dk. Alene på Falkonerkollegiet på Frederiksberg står omkring 1000 studerende på venteliste til enkeltværelser med en husleje på 3300 kr. Til sammenligning koster et lignende værelse på det ældre Øresundskollegiet på Amager kun 2200 kr.
»De unge vil gerne have eget bad og køkken, og hvis faciliteterne er i orden, så er prisen ikke noget problem,« siger Henning Islund, udlejningsansvarlig hos Kollegieboligselskabet i Odense. Her er ventelisten til Bikubenkollegiet på et til to år. »Jeg vil sige det sådan, at det er meget sjældent, at nogen siger nej til værelse på Bikuben,« siger han.
Lasse Harder fra ungesboligservice.dk, der står for udlejningen af mere end 10.000 kollegieværelser og ungdomsboliger, bekræfter også, at de unge stiller større krav til faciliteterne og især til beliggenheden.
»Jeg tror, at hvis man kommer fra Jylland og ikke kender København, så vil man gerne bo på et kollegium tæt på ens uddannelsessted,« siger han.
I følge lektor Niels Ulrik Sørensen, som forsker i unge ved Center for Ungdomsforskning, kan en anden forklaring være, at de unge er begyndt at se hjemmet som en del af deres identitet.
»Hjemmet er med til at signalere, hvem man er. Det er blevet en del af den historie, vi fortæller om os selv gennem vores forbrug. Det er simpelthen en forlængelse af vores generelle iscenesættelse,« siger han.
Derfor mener Niels Ulrik Sørensen heller ikke, at de unge søger mod luksuskollegierne, fordi de er blevet mere kræsne. Det skal i stedet ses som et udtryk for, at de er blevet mere bevidste om, at deres boligvalg reflekterer deres personlighed.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik