Studerende i opråb: Vi bliver glemt i valgkampen

Studenterrådet og studerende på Københavns Universitet afholdt mandag stormøde. De mener ikke, at uddannelsespolitik bliver debatteret nok i valgkampen.

De studerende på Københavns Universitet har nu fået nok.

- Det står virkelig galt til, siger Mike Gudbergsen, forperson for Studenterrådet på Københavns Universitet til TV 2 Lorry. 

Studenterrådet mener, at uddannelsespolitkken fylder for lidt i valgkampen. Derfor har de i dag indkaldt alle studerende til stormøde, hvor formålet er at fremsætte fem krav til den nye regering. 

quote Vi ser en helt årgang, som bliver ramt af stress, depressioner og bliver sygemeldt.

Sandi Rizvic, studerende, Københavns Universitet

- Vi oplever store problemer på vores uddannelser. Vi oplever, at pengene ikke rækker, og at kvaliteten er faldende. Det er i virkeligheden svært at stå til ansvar for den uddannelse, man får i sidste ende i nutidens Danmark, siger Mike Gudbergsen. 

Mike Gudbergsen er forperson for Studenterrådet på Københavns Universitet, og han har været med til at arrangere stormødet for at sætte fokus på uddannelse under valgkampen. 

Uddannelsesområdet er hårdt ramt

De seneste år har uddannelsesområdet været hårdt ramt med både fremdriftsreformen, uddannelsesloftet og besparelser. Og de konsekvenser mærker blandt andre Sandi Rizvic og Veronika Schultz, der begge går på Københavns Universitet. 

- Studerende bliver presset hårdere og hårdere igennem og hurtigere og hurtigere. Vi ser en hel årgang, som bliver ramt af stress, depressioner og bliver sygemeldt, fordi der ikke er mulighed for at tage en pause, siger Sandi Rizvic til TV 2 Lorry. 

Veronika Schultz tilføjer:

-  Vi mister undervisere, fordi man skærer ned på vores fag. Vi skal have et skift fra uddannelsesnedkæringer til uddannelsesinvesteringer. Jeg synes, at vi skal tilbageføre de penge, man har fjernet fra sektoren. Jeg synes også, vi skal arbejde for, at de studerende får mere demokratisk indflydelse på universietet - den har vi mistet og den skal tilbage. 

quote Jeg håber, at vi i samlet flok som politikere lytter rigtig meget til dem

Carolina Magdalene Maier, folketingskandidat, Alternativet

I grupper skulle de studerende blandt andet debattere hvilke fem krav, de mener, en ny regering skal forholde sig til - og som de i morgen i en valgdebat skal fremlægge for en række folketingskandidater. 

Politikere ser frem til at høre kravene

To af de inviterede folketingskandidater til valgdebatten i morgen er Mette Abildgaard fra De Konservative og Carolina Magdalene Maier fra Alternativet. De ser frem til at høre, hvad det er for nogle krav, som de studerende vil fremsætte. 

- Jeg synes, at det er rigtig fint, at de studerende holder det her stormøde, og at det er det, som skal være udgansgpunktet for den debat, vi skal have i morgen. Jeg håber, at vi i samlet flok som politikere lytter rigtig meget til dem, siger Carolina Magdalene Maier fra Alternativet til TV 2 Lorry. 

I grupper debatterede de studerende, hvilke fem krav de mener, at en ny regering skal forholde sig til. 
I grupper debatterede de studerende, hvilke fem krav de mener, at en ny regering skal forholde sig til. 
Foto: Amalie Vixø Drøscher - TV 2 Lorry

Mette Abildgaard er også glad for de unges initiativ. Hun mener dog, at emnerne allerede bliver debatteret i valgkampen. 

- Jeg synes, at det er alletiders, at de studerende byder ind med, hvad der er vigtigt for dem på dagsordenen. Men jeg oplever ikke, at de emner, de byder ind med, slet ikke er noget, vi taler om. Netop klima og uddannelse er noget af det, der fylder allermest i valgkampen.

 - Men jeg glæder høre i debatten, hvad deres specielle perspektiv på det er, og hvad konkret de ønsker fra os politikere, siger Mette Abildgaard til TV 2 Lorry.

I morgen har Københavns Universitet og Studenterrådet inviteret 12 folketingskandidater til valgdebat, hvor de studerende vil præsentere deres fem krav. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik