Studerende bag hårdt angreb på RUC

Som andre uddannelsesinstitutioner skal RUC spare - men universitetet bør bruge lejligheden til at skifte arbejdsform, mener en studerende.

I et stort opsat debatindlæg i Politiken i dag retter studerende Kathrine Kjær Sørensen et hårdt angreb mod sit universitet, RUC.

Kom ind i kampen.

-Etabler jer. Gør jer attraktive og aktuelle. Brug denne kedelige situation (besparelser, red.) til at overveje, om dette utopiske universitet i Trekrioner, hvor alle er lige og alle kan det samme, kan blive ved med at begå sig i det stærke felt af øvrige universiteter.

Så kontant konkluderer Kathrine Kjær Sørensen sit indlæg i Politiken, for hun mener, at den måde, RUC er indrettet på, skader på de studerende og selve universitetet.

RUC er blandt andet kendt for, at en stor del af de studerendes arbejde udføres som gruppearbejde.  Og her mener hun, at det har den uheldige effekt, at nogle af de studerende kan sidde og gemmer sig, mens andre trækker læsset. Og i sidste ende er det så hele gruppen, der belønnes for indsatsen.

-Gruppearbejde er jo meget vigtigt at kunne, også når man skal ud og arbejde på en virksomhed.  Men det kan være et problem med gruppearbejde, fordi  den faglige indsats kan være meget forskellig indenfor gruppen, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun påpeger også, at usædvanligt mange af universitetets studerende består deres eksaminer og mener altså, at niveauet er for lavt.

På TV 2 Lorry kan du i aften klokken 19.30 møde den  studerende, der har udfordret unversitetet - og du kan høre, hvordan universitetesledelsen reagerer på hendes kritik.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik