Studerende arrangerer debatforum om kristendom

En gruppe studerende fra Københavns Universitet sætter fokus på samfundsrelevante emner, når de afholder debatcafé med fagrelevante deltagere.

Er du interesseret i emnerne aktiv dødshjælp, kirkens rolle i samfundet, flygtningekrisen og legalisering af medicinsk cannabis, bør du overveje at deltage i debatcaféen Café SpeakersCorner. 

En gruppe studerende fra Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet er i samarbejde med foreningen Danske Sømands- og Udlandskirker arrangørerne bag debatcaféen, der har inviteret blandt andet Simon Ørregaard fra Ateistisk Selskab, sognepræst Thyge Enevolden og udlandspræst Selma Ravn på besøg.

Sidstnævnte, der til daglig har base i Paris, vil blandt andet give et indblik i, hvordan det er at være en del af den danske kirke under og efter et terrorangreb. 

Der skal være plads til et kristent synspunkt

Idéen om debatcaféen opstod tidligere på året blandt en gruppe teologistuderende og Danske Sømands- og Udlandskirker, bliver det beskrevet i en pressemeddelelse.

De studerendes formål er at skabe et forum, hvor der skal være plads til et kristent synspunkt, mens Danske Sømands- og Udlandskirker har et ønske om at oplyse den yngre generation om danske kirker i udlandet.

Du kan selv søge på hashtagget #ungderude og gå på opdagelse i organisationens online portaler. 

Caféen byder på seriøse debatter  - og hotdogs

Debatcaféen startede onsdag d. 23/8 og kører frem til lørdag d. 27/8 ved Helligåndskirken i København. 

Arrangørerne af caféen håber på, at ugen vil byde på en lang række gode og seriøse debatter, mens de sørger for at slukke de deltagendes sult og tørst, da de serverer både kaffe, kage, fadøl og grillmad - heraf også hotdogs, da det er en fast tradition i enhver dansk kirke i udlandet. 

Detaljer om de forskellige debatter og debattører kan findes på debatcaféens Facebookside; Café SpeakersCorner. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik