Studenter kan også køre i veteranbiler i år

Nye regler for brugen af veteranlastbiler får ingen betydning for årets studenterkørsler, fastslår politiet.

Landets studenter får igen i år lov til at lade sig fejre fra ladet af gamle, udtjente militærkøretøjer og andre veteranlastbiler, når eksaminerne er overstået.

Politiet vil nemlig helt ekstraordinært se gennem fingre med nye regler for brugen af veteranlastbiler, der ellers truede med at sætte en stopper for kørslen med de gamle biler.

De nye regler med større krav om kontrolapparater medførte en bølge af dispensationsansøgninger, men dem vil politiet ikke give.

Til gengæld - og så er vi fremme ved det væsentlige - vil politiet ikke uddele bøder efter reglerne før august i år.

- Det har i forbindelse med sagerne været nødvendigt at afklare komplicerede juridiske spørgsmål. Derfor har der desværre først nu kunne træffes afgørelse i sagerne, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Der er forholdsvis kort tid til studenterafslutningerne, hvilket kan gøre det vanskeligt for nogle ejere af veteranlastbiler at nå at indrette sig efter reglerne.

- Politiet vil derfor frem til den 1. august 2015 fortsætte hidtidig praksis med at påtale det manglende kontrolapparat og vil indtil da ikke udstede bøder, hedder det i meddelelsen.

Men efter august er der så ingen kære mor. Så træder de nye regler i kraft, og så er det på mere tidssvarende køretøjer, at de hjemmelavede bannere og den ofte anselige mængde håndbajere skal placeres.

Rigspolitiet kunne ellers efter godkendelse fra EU-Kommissionen tillade, at køre-/hviletidsreglerne ikke skal anvendes på køretøjer, der udfører transport under "ekstraordinære omstændigheder".

Det er tidligere sket i forbindelse med bustransport under OL i London, men de årlige studenterkørsler falder ikke ind under den kategori, mener Rigspolitiet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik