Student: Unge nydanskere stormer frem

En ny undersøgelse viser, at inden for de seneste fem år, har dobbelt så mange unge fra socialt udsatte boligområder fået en studentereksamen. Og det er især førstegenerationsindvandrere der trækker tallet op.

I 2008 havde 12,1 procent af de 18-22-årige indvandrere i Danmarks mest socialt udsatte boligområder en gymnasial uddannelse. I 2014 var det tal steget til 23,6 procent - en stigning på 95 procent og altså næsten en fordobling.

Det viser en ny analyse, som BL har udarbejdet på baggrund af tal fra AE.

- I juni viste en undersøgelse, vi lavede i samarbejde med AE, at flere unge i de udsatte områder får studenterhuer, og nu kan vi så se, at det specielt er indvandrerne, der rykker. Det er glædeligt, fordi kun få fra denne gruppe tidligere gennemførte en gymnasial uddannelse," siger Frans Clemmesen, cheføkonom i BL til fagbladet Boligen, der udgives af BL - Danmarks Almene Boliger.

Trods den positive udvikling hos førstegenerationsindvandrere i de boligområder, der befinder sig på regeringens såkaldte "ghettoliste", er der stadig et stykke op til landsgennemsnittet, hvor 38,2 procent af de 18-22-årige i 2014 havde færdiggjort en gymnasial uddannelse.

- Det er her afgørende, at ikke bare kommunerne og boligorganisationerne, men også de nationale politikere, får øjnene op for det potentiale, der er i at løfte de unge i de udsatte boligområder, siger Frans Clemmesen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

plejehjem.jpg

playLokker med højere løn: Kommune vil have flere ind på sosu-uddannelse

flodin1.jpg

playVirtuel undervisning saboteret med høj musik og porno

Cilla ellærling

playKvindelig elektrikerlærling med opråb: - Vi kan lige så meget, som mændene kan

40_percent

playStuderende indsamler 50 millioner kroner og rykker ind på gammel politistation

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere