Strømsvigt koster virksomheder millioner

Strømnedbrud koster dyrt for virksomheder i forskerparken Scion DTU i Hørsholm, skriver Frederiksborg Amts Avis

Medicinalvirksomheden ALK oplever, at strømmen svigter mellem otte og ti gange om året, senest i torsdags, hvor strømmen var væk i næsten halvanden time. Og det betyder tabt produktion af blandt andet allergivaccine for millioner af kroner, forklarer kommunikationschef Martin Barlebo.
- Vores produktion er lige til at smide ud. Hvis vi producerer i et lokale, hvor der ikke er ventilation, er der for beskidt til at lave lægemidler. Derfor må vi kassere den produktion, vi er i gang med, sterilisere hele lokalet og starte forfra dagen efter, siger Martin Barlebo, som ikke ønsker at oplyse nøjagtigt, hvor mange penge strømnedbruddet koster ALK.
ALK's registreringer viser, at problemet er stigende, og virksomheden overvejer nu, om man skal investere i et nødstrømsanlæg. Det vil dog vil være en meget dyr investering, og derfor er man tøvende over for at træffe den beslutning.
Men det vil være en nødvendighed, hvis ALK vil være sikker på, at der ikke er udfald i strømforsyningen, lyder det fra DONG.
- Vi har nogle leveringsbetingelser, der siger, at hvis man har brug for en ekstraordinær stabil leverance, skal man have et nødstrømsanlæg. Nettet er levende, og der vil forekomme afbrydelser af mindre og længere varighed, siger pressemedarbejder Morten Kidal fra DONG. Strømnedbruddet hos Scion DTU i sidste uge skyldtes en kortslutning i en kabelstation.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere