Strid om vagtværn på udfordret station: "En tåbelig idé"

Et politisk flertal i Hørsholm vil have indsat et privat vagtværn på Kokkedal Station. "Tåbelig idé" mener de politiske modstandere.

I årevis har kommunalbestyrelsen i Hørsholm debatteret, hvad man skal gøre for at øge trygheden omkring Kokkedal Station, som længe har været plaget af vold og kriminalitet. Igen mandag blev emnet debatteret på et byrådsmøde.

Her advokerede både Konservative og Venstre for, at der skal indføres privat vagtværn på stationen. En idé, som de to partier sammen har politisk flertal for. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er dog ikke afsat penge til et privat vagtværn i kommunens nye budget, og det beklagede Hørsholms konservative borgmester, Morten Slotved, ved byrådsmødet.

- Som Konservativ vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg også havde håbet, der havde været råd til skattelettelser og tryghedsskabende initiativer på for eksempel Kokkedal Station. Jeg må helt ærligt sige, at pengene ikke rakte i denne omgang, sagde han.

Vagter er afprøvet

Selvom Konservative sammen med Venstre har politisk flertal for idéen, så er resten af partierne i kommunalbestyrelsen imod idéen.

quote Det er simpelthen fuldstændig vanvittigt overhovedet at tænke de her tanker, og jeg kommer til at slås for, at det her galimatias stopper.

Henrik Klitgaard, medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm, Radikale

- Det er simpelthen fuldstændig vanvittigt overhovedet at tænke de her tanker, og jeg kommer til at slås for, at det her galimatias stopper, sagde den radikale viceborgmester, Henrik Klitgaard, under mødet.

Og han blev bakket af blandt andet Liberal Alliance, som mindede om, at idéen med vagter er prøvet af på Kokkedal Station. To gange har DSB som forsøgsordning haft vagter på stationsområdet. Det har dog ikke haft den ønskede effekt.

- Jeg ser meget gerne, at Kokkedal Station bliver et ordentligt sted igen, og for mig handler det om, at der igen skal stå møbler inde på stationen, og man ikke skal stikke sit hoved ind gennem et lille kukhul for at bruge dankortautomaten. Der er ikke normale tilstande i øjeblikket, men jeg synes ikke, det er en opgave for et vagtfirma. Det er prøvet to gange, og de har givet op. Det her er en opgave for politiet, sagde Liberal Alliances Anders Vestergaard.

Bedre belysning og navneændring

Problemerne med vold og kriminalitet på Kokkedal Station har blandt andet gjort, at 7-Eleven kiosken er den eneste i hele Danmark, som kun tilbyder lågesalg efter klokken 19.00. Det gør de, fordi personalet af flere omgange har været udsat for trusler om vold eller vold.

quote Det kan ikke være rigtigt, at man må lave lugesalg og ikke engang kan have bænke på stationen. Vi må tale om, hvad vi kan gøre for, at folk føler sig trygge.

Kristin Arendt, medlem af kommunalbestyrelsen i Hørsholm, Konservative

Der er også afprøvet flere tiltag for at komme utrygheden til livs. Bænkene er fjernet fra stationsbygningen, vagter har været indført, der er skabt bedre belysning på stationsområdet og træer er blevet beskåret. Derudover foreslog de Konservative i foråret at ændre navnet på stationen til Hørsholm Station, hvilket skulle ændre stationens dårlige ry.

- Det kan ikke være rigtigt, at man må lave lugesalg og ikke engang kan have bænke på stationen. Vi må tale om, hvad vi kan gøre for, at folk føler sig trygge. Det arbejder vi videre med fra Konservativt hold, sagde de konservatives Kristin Arendt i byrådssalen mandag.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik