Strejke på gymnasium: Elever har barrikaderet lokalerne

Elever på Albertslund Gymnasium & HF har barrikaderet klasselokalerne i protest.

Stole og borde er skubbet hen foran dørene til klasselokaler på Alberslund Gymnasium & HF.

Elever på skolen strejker nemlig i protest mod nedskæringer og fyringer. Og derfor har en del af klasserne barrikaderet sig i lokalerne, så lærerne ikke kan komme ind og undervise. 

Gymnasiet har tidligere været en del af CPH West, der i starten af 2017 fusionerede med Københavns Tekniske Skole til det, der nu hedder NEXT.

- Vi strejker fordi NEXT har valgt at lave en masse besparelser, så vi blandt andet mister vores vicerektor. Vi mistede også en masse lærere inden sommerferien og har i stedet fået nye, lyder det blandt andet fra Rikke Maÿland Hansen, der er medlem af elevrådet og elevbestyrelsen og én af dem, der har taget initativ til strejken. 

Et gigantisk tab

Hun fortæller til TV 2 Lorry, at de i går fik at vide, at deres vicerektor ikke længere er på skolen efter jul. Og det mener Rikke Maÿland Hansen er et gigantisk tab:

- Hun står for rigtig mange ting herude, blandt andet musical og musikcafé. Udover at hun er vicerektor, er hun også én, man altid kunne komme til, siger Rikke Maÿland Hansen til TV 2 Lorry.

Billede taget af elev på skolen.
Billede taget af elev på skolen.
Foto: Elevfoto

Derfor har de ifølge eleven hængt plakater op på skolen med budskabet: I siger stop for vores lærere. Vi siger stop til undervisning og klager.

Og lige nu sidder nogle af eleverne og laver bannere. 

Rektor: Lærerne skal ikke i håndgemæng

Rektor på NEXT - Alberslund Gymnasium & HF, Trine Nellemann, bekræfter over for TV 2 Lorry, at nogle af eleverne har barrikaderet sig.

- Det er godt, at eleverne reagerer, hvis der er noget, de er utilfredse med, lyder kommentaren. 

Hvad har i instrueret lærerne til at gøre?

- De må gå ned til klassen og se, om de kan komme ind, men de skal ikke gå i håndgemæng med eleverne. 

Billede taget af elev på gymnasiet. 
Billede taget af elev på gymnasiet. 
Foto: Elevfoto

Hun fortæller ligeledes, at der var en række afskedigelser sidste skoleår på grund af besparelseskrav. Til gengæld vil hun ikke hverken be- eller afkræfte, at vicerektoren skulle være afskediget:

- Jeg har ikke meldt noget ud. Der kører en partshøring, og jeg kan ikke udtale mig om personsager. 

Ifølge Rikke Maÿland Hansen er eleverne nu ved at planlægge at fortsætte barrikaden i morgen og måske arrangere en demonstration. 

 

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik