Strejke breder sig i Københavns Lufthavn

500 ansatte fra cateringfirmaet Gate Gourmet strejker i Københavns Lufthavn. De er utilfredse over, at der bliver skåret i personalegoder.

Tirsdag ved 15-tiden var der 200, og nu er der cirka 500 ansatte fra Gate Gourmet i lufthavnen, som strejker. Det er både kokke, smørbrødsjomfruer, transportfolk, opvaskere med flere fra firmaet, der har valgt ikke at tage på arbejde onsdag.

Endnu er ingen fly aflyst, men passagerer skal selv tage mad med ombord.

Strejken skyldes, ifølge 3F, at ledelsen har opsagt en række personalegoder. Det er blandt andet ekstra ferie til ansatte over 50 år, en aftale om orlov med delvis løn og støtte til kiropraktor og fysioterapeut, der er sløjfet.

- De ansatte vil bevare de goder, som de har haft i mange, mange år. Det er goder, de har fået tilbudt fra starten af deres ansættelse, goder de har set frem til, og nu er goderne væk. Så der nogle forventninger, der er blevet brudt, fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup.

Strejken kan eskalere

Cateringfirmet står blandt andet for at fjerne det affald, flyene kommer hjem med, og Henrik Bay-Clausen frygter, at strejken kan eskalere og involvere andre faggrupper.

- Lige nu er tillidsfolk til møde med ledelsen, og jeg håber meget, at de når til enighed, så de ansatte kan komme i gang med arbejdet igen, siger han og tilføjer:

- Jeg får det indtryk, at selskabet har givet alt for billige tilbud til deres kunder, og nu har de svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Det bliver som benzin på et bål, og de billige tilbud er medvirkende til den her konflikt. Men det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og vi opfordrer medlemmerne til at genoptage arbejdet.

Ledelsen i Gate Gourmet har pålagt de ansatte at genoptage arbejdet, men indtil videre nægter de.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik