Støvsugning én gang om måneden

Rengøring en gang om måneden. Det er udsigterne for de svagelige ældre i Hørsholm til næste år. I en fjerdedel af landets kommuner vil ældre opleve besparelser. Det viser ny undersøgelse fra FOA i metroXpress.

»Svineri.« Sådan siger FOA om besparelserne i kommunerne, som betyder, at svagelige ældre i over en fjerdedel af landets kommuner vil få mindre rengøringshjælp næste år. Det viser en rundspørge, som FOA har foretaget.

For de ældre i Hørsholm Kommune betyder de planlagte forringelser, at de kun vil få gjort deres hjem rent hver fjerde uge. Sektorformand i FOA Karen Stæhr er rystet over udsigterne. 

»Det er en rystende udvikling, at kommunerne går ind og regulerer på praktisk bistand til de ældre. Man får den ydelse, fordi man ikke magter at gøre rent selv. Det er noget svineri, at svagelige ældre nogle steder kun kan få gjort rent hver fjerde uge,« siger hun.

Borgmester i Hørsholm Kommune Morten Slotved (K) indrømmer, at han selv ville være ked af kun at få gjort rent hver fjerde uge. Men det er ikke kun de ældre, der må tage skraldet.

»Hørsholm Kommune skal spare hele vejen rundt. Vi har fyret 13 procent af kommunens pædagoger og har skåret i idrætsliv og kulturliv. Vi er ikke stolte af det, men det er det serviceniveau, vi kan levere,« lyder det fra borgmesteren.  

Hos Ældre Sagen mener man, at udviklingen i Hørsholm Kommune er decideret ulovlig. Derfor har man indberettet kommunen til Statsforvaltningen for brud på Serviceloven.

»Det er uværdigt, det er et svigt, og vi mener, at det også er ulovligt. Det siger altså lidt om, hvor langt vi er kommet ned i serviceniveau,« siger chefkonsulent Olav Felbo til metroXpress.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik