00:16

Vibeke Mortensen har siden mandag morgen hjulpet mange videre, der stod og ventede på en bus, der ikke kommer.

Stort vejarbejde forvirrer: ”Øh, hvor bliver bussen af?”

Dårlig skiltning får mange til at vente forgæves på bussen på Vesterbrogade i København. Men de næste mange måneder kører en del busser der slet ikke på grund af vejarbejde.

Fra sit vindue på Vesterbrogade kan Vibeke Mortensen følge med i, hvordan mange stiller sig op og venter ved et stoppested, hvor der slet ikke kommer nogen bus.

Det er ret irriterende og frustrerende, for jeg ved ikke, hvor det næste busstoppested er, eller om der er andre busser på denne her rute

Lisa Partridge, turist fra Wales 

Siden mandag morgen har hun omdirigeret op mod 30 personer. Buspassagererne kan simpelthen ikke tyde skiltningen.

- Jeg viser dem skiltet her, som de ikke selv har opdaget. Folk bliver selvfølgelig irriterede. Nogen har stået og ventet i lang tid på en bus, som så ikke kommer, siger hun.

Nu har Vibeke Mortensen gjort det til sin lille hverdagsmission af hjælpe buspassagerer videre, når hun går tur med sin hund:

- Jeg synes, det er synd for folk, at de står her og venter, siger hun. 

Læs også Ekspert om busskilt: Det er en ommer

Se her, om du kan gennemskue, at der ikke kommer nogen bus:

Artiklen fortsætter under billedet.

Kan du gennemskue, at der ikke kommer nogen bus?  Foto: TV 2 Lorry

Forvirrende skiltning 

Det er et stort asfaltarbejde, der de næste måneder forhindrer buslinjerne 6A og 26 i at køre på en del af Vesterbrogade og Frederiksberg Allé på vej ud af byen. 

Men der er tilsyneladende mange, der ikke kan forstå skiltningen ved stoppestederne og derfor alligevel venter på bussen.  På stoppestederne står der, at bussen er omlagt fra den 30. april - men den almindelige køreplan hænger der stadig. 

Læs også Vesterbrogade ensrettes i et halvt år

00:21

Familien Partridge stod her til formiddag og ventede ved det midlertidigt nedlagt busstoppested Enghavevej for at komme i Zoologisk Have. 

Luk video

Vores reporterhold stod her til formiddag i 10 minutter ved stoppestedet Enghavevej. Tre gange måtte de hjælpe nogen, der stod og ventede ved det midlertidigt nedlagte stoppested. En af gangene var det en børnefamilie fra Wales på vej i Zoologisk Have.

- Det er ret irriterende og frustrerende, for jeg ved ikke, hvor det næste busstoppested er, eller om der er andre busser på denne her rute, siger Lisa Partridge.

Netop fordi vejarbejdet skal vare så længe, ville Vibeke Mortensen ønske en mere klar skiltning:

- Jeg kan ikke forstå, at det ikke er indikeret tydeligere. Jeg kan ikke forstå, at standeren ikke er dækket over, eller at der ikke står med store tydelige bogstaver: Bussen kommer ikke. Eller at der ikke er sat et kort op, så man kan se, hvor det nærmeste fungerende stoppested er.

Få din information digitalt 

I et skriftligt svar fra Movia siger områdechef Torsten Rasmussen, at de har forsøgt at nå alle deres kunder med ændringerne ved at opdatere digitale platforme som Rejseplanen og DOT's hjemmeside. 

-  På selve stoppestederne har vi – afhængigt af hvilke linjer, der kører der – f.eks. skrevet ”Linje 6 A er omlagt fra 30. april kl. 20. Find din bus på dinoffentligetransport.dk og få mere detaljeret information.” Vi beklager de gener omlægningen giver passagererne, og vi ser på, om vi kan gøre yderligere for at få informationen endnu bredere ud.

Sådan her er buslinjerne omlagt: 

Linje 6A mod Rødovrehallen: 
Linje 6A mod Rødovrehallen kører ad Reventlowsgade - Istedgade - Lyrskovgade - Vester Fælledvej, i stedet for den normale rute ad Vesterbrogade. Bussen 6A standser kun ved linje 14 stoppested ved Hovedbanegården/Istedgade på den omlagte rute. Det betyder at bussen ikke kører til stoppestedet Hovedbanegården, Vesterbros Torv, Frederiksberg Allé og Enghavevej. Det gælder fra den 30-04-2017 kl 20:00 til den 07-08-2017 kl 18:00. 

Linje 26 mod Ålholm Plads: 
Linje 26 mod Ålholm Plads, kører ad Vester Farimagsgade-Gammel Kongevej-Alhambravej, i stedet for den normale rute ad Vesterbrogade-Frederiksberg Alle. Busserne betjener linje 9A stoppesteder på den omlagte rute i perioden. Det betyder at bussen ikke kører til stoppestedet Hovedbanegården, Vesterbros Torv og Værnedamsvej. Det gælder fra den 30-04-2017 kl 20:00 til den 07-08-2017 kl 18:00. 

Kilde: dinoffentligetransport.dk