Dommervagten København Foto: Scanpix

Stort våbenlager på Nørrebro fører til fængsling

En 29-årig mand er onsdag blevet varetægtsfængslet i foreløbig 14 dage for at være i besiddelse af et større våbenlager.

 

To maskinpistoler, tre pistoler, en revolver og en riffel lå sammen med store mængder ammunition gemt i et kælderrum i Jesper Brochmands Gade på Nørrebro i København. Det skriver Ritzau.

En 29-årig mand er i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet for sammen med flere andre at have opbevaret de mange våben i kælderen.

Desuden er han sigtet for at have opbevaret endnu en revolver i kælderen, men den har politiet endnu ikke fundet.

Læs også Våbenfund i Borup: To mænd varetægtsfængslet

Det omfattende arsenal blev fundet af politiet 26. september, fremgår det af sigtelsen.

Den 29-årige er sigtet efter straffelovens paragraf 192a, der handler om våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Hvis han til sin tid bliver dømt, vil straffen lyde på mindst to års fængsel.

Anklagemyndigheden har dog allerede ved grundlovsforhøret lagt op til, at han skal tilbringe endnu længere tid bag tremmer, hvis han bliver dømt.

Man har nemlig også taget straffelovens såkaldte bandeparagraf - paragraf 81a - i brug.

Læs også Bandekonflikt: Politi finder våben i bowlinghal

Den gør det muligt at forhøje straffen med op til det dobbelte for visse forbrydelser - herunder våbenbesiddelse - hvis forbrydelsen er sket som led i en bandekrig.

Den 29-årige nægter sig skyldig, men hvad han ellers forklarede er uvist, da grundlovsforhøret foregik for lukkede døre.