Stort stadionprojekt i Roskilde bremses efter økonomiske udfordringer

Roskilde Kommune mangler 40 millioner kroner for at kunne realisere den foreslåede fodboldarena. Derfor skal projektet nu granskes og gentænkes.

Økonomien hænger ikke sammen i det stadionprojekt, der har været undervejs i en årrække i Roskilde.

Derfor har kommunen nu valgt at hive i nødbremsen og sende projektet tilbage til tegnebrættet, hvor det nu skal gentænkes.

Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har forsøgt med mange løsninger, men faktum er, at udvikler mangler 40 millioner kroner for, at projektet kan blive en realitet, udtaler borgmester Joy Mogensen (S).

- Roskilde Kommune skal spare 125 millioner kroner på næste års budget. Derfor kan og vil Byrådet ikke udskrive en sådan check, og vi kigger nu på alternativer for at få økonomi i projektet, siger Joy Mogensen.

Flere boliger skal redde projektet

Nu sendes projektet så tilbage til tegnebrættet, hvor kommunen i fællesskab med totalentreprenøren skal granske mulighederne for at finde manglende millioner.

Her peger kommunen på muligheden for at lade en større del af byggeriet bestå af boliger.

quote Det er sidste forsøg, og det skal forsøges. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det ser svært ud

Joy Mogensen, borgmester

Ved at bygge en etage højere rundt om arenaen kan der nemlig opføres flere boliger, og flere boliger kan være den ekstra indtægtskilde, der kan finansiere projektet, håber kommunen.

Joy Mogensen udtaler, at projektudvikler FB Gruppen og Roskilde Kommune har haft et konstruktiv samarbejde, men er nu enige om, at der ikke kan opføres et nyt stadion under de nuværende rammer.

- Nu skal det undersøges, om et højere stadion kan bygges i forhold til blandt andet ændret parkeringsforhold og skyggegener for naboer. Det er sidste forsøg, og det skal forsøges. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at det ser svært ud, siger Joy Mogensen.

Planer om tilskuerkapacitet på 10.000

En ekstra etage vil give mulighed for, at der kan anlægges omkring 190 ungdomsboliger og omkring 125 mindre familieboliger. Det er 75 flere boliger end det hidtidige projekt.

For at det kan lade sig gøre, er det nødvendigt at vedtage en ny lokalplan. Sådan en tager et år at udarbejde, hvorfor kommunen tidligst forventer at kunne underskrive en potentiel byggekontrakt om halvandet til to år.

I det oprindelige forslag var der lagt op til, at arenaen kunne rumme 10.000 tilskuere ved fodboldkampe, mens det også skulle være mulit at afholde store stadionkoncerter.

Stadionplanerne har været undervejs siden februar 2016, hvor byrådet godkendte at gå ind i projektet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik