Stort pres på ung borgmester

Socialdemokraterne i Køge Kommune har et altoverskyggende mål ved det kommende kommunalvalg: At bevare borgmesterkæden omkring halsen på 30-årige Marie Stærke.

Partiet har siddet på magten i Køge siden 1921, og det kommende valg bliver imødeset med stor spænding, skriver DAGBLADET Køge. Det skyldes ikke mindst uklarheden om, hvor populær Marie Stærke vil være denne gang hos vælgerne, sammenlignet med nu afdøde borgmester Torben Hansen. Han fik ved valget i 2005 hele 5766 personlige stemmer, mens Marie Stærke fik beskedne 355 personlige stemmer.Det er samtidig første gang, at Marie Stærke står i spidsen i en valgkamp.
En sejr for Socialdemokraterne i valgkampen er budgetforliget, som blev indgået sammmen med SF, De Radikale, Dansk Folkeparti og løsgænger Maria Jakobsen. Her blev de borgerlige partier sendt ud på sidelinien. Flertallets budget har samtidig karakter af en politisk aftale, der rækker flere år frem i tiden. De borgerlige partiers spidskandidater har selv erkendt, at budgetforliget har sendt borgmesterkæden et godt stykke væk fra dem.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik