Stort politiopbud ved Østre Landsret

Maskerede unge mænd i skudsikre veste og en talstærk politistyrke danner rammen om sag i Østre Landsret.

Københavns Politi er fredag formiddag massivt til stede ved Østre Landsret i København for at holde styr på en større gruppe personer, der er mødt op i forbindelse med et retsmøde.
De fremmødte har angiveligt tilknytning til bandemiljøet, i hvert fald drejer retssagen sig om et banderelateret opgør i Vridsløselille Statsfængsel i februar 2010.

Politiopbuddet er størst på Fredericiagade, hvor man forhindrer en større gruppe i at komme ind i landsrettens gård. Flere af de fremmødte er maskeret med partisantørklæder, men også indenfor er der mange betjente.

De kropsvisiterer dem, som er blevet sluppet igennem den ydre afspærring, og flere af personerne er iført skudsikker vest, ligesom alle politifolkene i øvrigt er.
- Vi har haft fat i cirka 30 stykker fra bandemiljøet, som vi sender væk efterhånden. For vi vil ikke have dem ved retten og lave tumult, fortæller den centrale vagtchef Henrik Olesen fra Københavns Politi.
- Vi har fundet tre knive og enkelt økse rundt i nogle køretøjer, men ellers er der fuldstændig ro dernede nu, tilføjer han.

De to personer på anklagebænken har anket en dom på henholdsvis to og tre års fængsel. Den fik de blandt andet for at hugge et stemmejern halvanden centimeter ind i hjernen på en medfange i Vridsløselille.
Overfaldet foregik på fængselsgangen, og en anden indsat blev også stukket ned. Han blev ramt i armen og i maven.

En af de tiltalte er den 25-årige Como Cowres Ozcan, der tilbage i 2008 fik 16 års fængsel for manddrab. Ozcan blev dømt for i 2007 at have skudt og dræbt den 21-årige Osman Arif Hussein på Mimersgade på Nørrebro.

Den anden mand på landsrettens anklagebænk har ligesom Ozcan udsigt til at tilbringe mange år bag tremmer. Da overfaldet i 2010 fandt sted, var han nemlig ved at afsone en dom på 11 års fængsel for heroinhandel.

Fredagens massive politiopbud ved Østre Landsret kommer i kølvandet på to episoder, hvor to fanger inden for en uge er flygtet fra fængslet i forbindelse med, de skulle en tur i retten.
I begge tilfælde blev fangerne befriet af udefrakommende kumpaner.

Begge fangeflugter er foregået fra retsbygningen på Blegdamsvej på Nørrebro i København.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20061111-165214-4-1920x1247we (1)

Anklage: Albaner i Kastrup brugte kryptomobiler og hemmelige rum i største narkosag nogensinde

Taastrupgård vandalisme dæk skåret op

Her har 60 biler fået skåret dæk op: Nu sætter politiet ind over for vandaler

Drab i Gentofte

15-årig før slagsmål, hvor 18-årig blev dræbt: "Tag maskering med"

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere