Stort millionbeløb skal stoppe bøller i idrætshaller

Københavns Kommune tildeler i årets budgetaftale 30 millioner kroner til at øge sikkerheden i byens kultur- og fritidsforvaltningens institutioner.

Alle partier, pånær Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, som ikke var med i årets budgetaftale i København, har afsat 30 millioner til at øge trygheden i de københavnske idrætshaller, kulturhuse og biblioteker.

Beløbet skal fremadrettet være med til blandt andet at sikre trygheden i Københavns idrætshaller, hvor der tidligere på året har været probelmer i Bellahøjhallerne og i Vanløse, fordi uromagere har skabt uro og udfordringer for de idrætsudøvende.

- Vi fortsætter det gode arbejde med at rundere i byens haller og kulturinstitutioner og indsætter samtidig halinspektører i udvalgte idrætshaller, så københavnere trygt kan sende deres børn til badminton og hockey eller ned på det lokale bibliotek, skriver Franciska Rosenkilde, (Å), kultur og fritidsborgmester i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

Fast bemanding

Dog så Franciska Rosenkilde gerne, at partierne var gået endnu længere for at øge trygheden.

- Jeg så gerne, at der også var blevet afsat penge til forebyggende indsatser og ikke mindst samarbejde med de lokale foreninger om at øge trygheden, men det var der desværre ikke politisk opbakning til. Når det er sagt, så er jeg glad for, at området bliver prioriteret i budgetaftalen, siger hun.

Pengene skal over de næste fire år bruges på blandt andet beredskab i samtlige haller, kulturhuse og biblioteker samt fast bemanding i Bellahøjhallerne, Sundby idrætspark, Ryparken Idrætsanlæg og Vanløsehallerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik