Stort krydstogtskib aflyser besøg i Hundested efter kraftig vind

Krydstogtskibet Braemar med omkring 900 gæster ombord kommer ikke til at lægge til ved Hundested onsdag. Dermed er krydstogtssæsonen nu slut for byen.

Erhvervslivet i Hundested i Nordsjælland går glip af stor potentiel indtjening fra omkring 900 besøgende turister onsdag.

Her skulle krydstogtskibet Braemar anløbe med gæster ombord primært fra Storbritannien, men det kommer ikke til at ske.

Således oplyser VisitNordsjælland i en kort besked, at det 195 meter lange skib har afblæst anløbningen i Hundested.

- På grund af vejrforholdene har rederiet Fred Olsen Cruise Line besluttet at ændre sejlplanen af det aktuelle krydstogt. Det betyder at anløbet af MS Braemar til Hundested onsdag 03.07.2019 er annulleret, står der i beskeden.

Dermed er krydstogtssæsonen nu ovre i Hundested. Der er nemlig ikke planlagt flere besøg fra krydstogtskibe i den nordsjællandske by.

Erhvervslivet ærger sig over glippet indtjening

I byens handelsstandsforening, Hundested Erhverv, ærgrer formand Christian Warrer sig over skibsbesætningens beslutning mom at aflyse besøget i byen.

- Det var aldrig sket for Kaptajn Haddock, siger formanden og fortsætter:

- Jeg har lyst til at sige sur røv, men det må man jo ikke. Så jeg vil bare konstatere, at det er ærgerligt. Krydstogtskibene er noget, mange folk ser frem til.

Ikke mindst den glippede indtjening fra turisterne såvel som andre besøgende på dagen gør ondt på handelsstaden.

- Aflysningen betyder helt sikkert noget for indtjeningen, specielt på sådan en hverdag. Det er jo ikke kun skibets gæster, der lægger penge i kassen. Det er i lige så høj grad alle de besøgende, der kommer til byen for netop at se skibet anløbe, siger Christian Warrer.

Hele byen havde forberedt ankomsten

På VisitNordsjællands hjemmeside fremgår det, at byen havde forberedt sig til besøget ved at opsætte engelske flag, arrangere folkedans, gratis rundvisninger i byen og indsætte shuttle-busser til og fra kajen.

- Hele byen står jo på den anden ende, når sådan et skib lægger til. Vi gør altid noget ud af det med mange frivillige, der gerne vil give gæsterne en god oplevelse. Så det er brandærgerligt, at det ikke bliver til noget, siger Christian Warrer.

Skibet med plads til 930 passagerer og 370 besætningsmedlemmer skulle have lagt til kaj onsdag morgen klokken 8 og stævnet ud igen klokken 15.

Besøget ville have været skibets fjerde af slagsen i Hundested.

Skibet er i færd med sit ”Denmark Cruise”, hvor Braemar stævnede ud fra Southampton i lørdags og sejlede gennem Kielerkanalen til Aabenraa. Hundested var andet planlagte stop på turen, der går videre til Rønne, København og Fredericia tilbage til Southampton via Kielerkanalen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik