Stort Formel 1-show kommer til København

Red Bull er klar til at give danske formel 1-fans et plaster på såret nu til sommer. Her kommer eventet Red Bull Show Run endnu engang til hovedstaden

Tilbage i 2012 gæstede den ikoniske racer også byen. Foto: Red Bull - pressefoto

Det udløste en del slukørede miner, da Københavns Overborgmester Frank Jensen skrottede planerne om at få Formel 1 til hovedstaden.

Men nu står Red Bull klar til at give danske formel 1-fans et plaster på såret.

Den 9. juni løber Red Bull Show Run af stablen på Øster Allé i København. Her vil mere en 200.000 tilskuere få mulighed for at opleve kraften og mærke suset af en ægte Formel 1-racer i aktion, skriver Red Bull i en pressemeddelelse.

Tilskuere vil blandt kunne opleve det unge Red Bull Racing-talent Dan Ticktum, og se ham få bilen til at ramme mere end 300km/t, mens han også forkæler med drifting og donuts i den ikoniske racer.

Dan Ticktum er en del af Red Bull Racings akademi, som blandt andet har banet karrieren for de to nuværende Red Bull Racing F1-kørere, Max Verstappen og Pierre Gasly. Inden længe har det 19-årige stortalent sin superlicens, så han også kan konkurrere med de helt store på de traditionsrige Formel 1-baner verden over.

En times motorshow og underholdning

Red Bull Racing Showrun har tidligere besøgt flere af de mest velkendte destinationer rundt i verden, og København er nu centrum for den næste store begivenhed. Blandt andet har den ikoniske racer lavet donuts på en knapt 214 meters skyskraber i Miami, krydset Golden Gate Bridge i San Francisco og dystet mod et skotsk rugby-scrum.

Det er ikke første gang, at en Formel 1-racer indtager asfalten i København. Tilbage i 2012 gæstede den ikoniske racer også byen. Dengang dannede indre by ramme om showet. Her tilbagelagde bilen blandt andet brostenene på Nyhavn og var en tur forbi Esplanaden.

Der venter i alt venter mere end en times motorshow, når det store formel 1-show løber stablen den 9. juni. Her vil der desuden også være underholdning af blandt andre den tredobbelte verdensmester i stunt bike riding, Mike Jensen, der viser sindsoprivende tricks på motorcykel.

Nedenfor kan du se den video, som folkene bag projektet, der i sin tid skulle Formel 1 til København, fik lavet. Det skulle senere vise sig at blive forgæves, da Overborgmesteren trak stikket på planerne.

00:43 Luk video


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik