Storsvindler på spil: Jessica snydt for 10.000 kroner

En kvinde har snydt flere helsingoranere for mange tusinde kroner.

"Kære Jessica, jeg har en bolig ledig i Helsingør."

Sådan startede en besked fra en kvinde, der i flere år har snydt og svindlet for mange tusinde kroner i Helsingør og omegn. 

Jessica Persson er en af de boligsøgende personer, der er blevet snydt af kvinden. Hun manglede en lejlighed centralt placeret i Helsingør, så hun var meget interesseret i den bolig, svindleren tilbød hende. 

- Hun sendte billeder af lejligheden, og den var super fin. Så jeg tænker, at det er godt. Jeg måtte have mine katte med, og min datter kunne få et stort værelse. Så derfor tænkte jeg, at den vil jeg gerne have, siger Jessica Persson til TV 2 Lorry. 

"Hun var så sød"

Jessica Persson mødtes med kvinden og havde på ingen måder troet, at kvinden senere skulle snyde hende for 10.000 kr. 

- Det virkede jo ok i starten, fordi hun var så sød. Hun var meget sød, og vi snakkede om mange private ting også. Jeg tænkte ikke, hun kunne ikke finde på at snyde mig, siger Jessica Persson, der var ret desperat efter at finde en passende bolig. 

Kvinden beder Jessica Persson overføre 10.000 kroner for at reservere bolig. Det gør Jessica Persson uden at have fået sin lejekontrakt. Men hun modtog aldrig en lejekontrakt, og det viste sig, at lejligheden slet ikke tilhørte kvinden. 

Jessica Persson er klar over, at hun handlede naivt, da hun sendte 10.000 kroner afsted til en fremmed uden en kontrakt. Men hun handlede i desperation. 

- Jo meget (naivt red.). Det siger alle omkring også. Hvorfor gjorde du det? (spurgte de red.) Men det gjorde jeg, fordi jeg var desperat og har søgt lejlighed i to, snart tre år. Og Helsingør er et svært sted at finde et sted at bo, siger Jessica Persson.

Ifølge Jessica Persson er politiet nu inddraget i sagen. 

Storsvindler

Men Jessica Persson er langt fra den eneste, der er blevet snydt af kvinden. TV 2 Lorry har været i kontakt med yderligere tre personer, som også har overført store pengebeløb til kvinden, der både snyder med koncertbilletter, iPhones - og som i Jessicas tilfælde lejligheder. 

I efteråret 2015 snød hun Janet Griff for 4.500 kroner. Janet Griff skulle købe en iPhone af kvinden, som hun kendte perifert gennem sin skønhedssalon, fordi kvinden gennem mange måneder var kunde.

- Jeg kunne slet ikke forestille mig, at hun ville snyde mig. Jeg følte jo, at jeg vidste, hvem hun var, siger Janet Griff.

Men Janet Griff så aldrig sin nye iPhone. I stedet kom kvinden med adskillige undskyldninger, og til sidst besvarede hun ifølge Janet Griff slet ikke hendes opkald. Janet Griff kontaktede derefter kvindens familiemedlemmer, og det endte med, at hun fik sine penge igen. 

I april i år var det Cecilie Kristiansens far, der ifølge datteren overførte 30.000 kroner til svindleren. Her var Cecilie Kristiansen og faderen sammen oppe for at se lejligheden, som svindleren påstod kunne blive faderens, hvis han opførte et depositum. 

Bad om flere penge

- Vi var super glade for at han kunne få lejligheden. Hun virkede troværdig, og sagde hun ville lave en kontrakt, lyder det fra Cecilie Kristiansen. 

Efter noget tid beder kvinden om flere penge. 

- Vi tænkte, at vi skulle passe på. Men han var desperat efter en lejlighed, og vi havde jo mødt kvinden, siger Cecilie Kristiansen til TV 2 Lorry. 

Efter flere uger uden en kontrakt krævede Cecilie Kristiansens far sine penge tilbage. Han har ifølge datteren ikke fået sine penge igen. Sagen er nu politianmeldt. 

Julie Rasmussen er endnu en kvinde, der er blevet snydt af svindleren i Helsingør. Julie Rasmussen er blevet snydt for 4.000, da hun ville købe en telefon af kvinden. Julie Rasmussen anmeldte hende for bedrageri og trusler. 

Nordsjællands Politi får regelmæssigt sager, der handler om svindel. Ifølge Nordsjællands Politi afsoner svindleren, der blandt andet snød Jessica, Julie og Janet i øjeblikket en dom for bedrageri. 

GODE RÅD: Du kan se Lejernes Landsorganisations råd til ikke at blive snydt, når du lejer bolig her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik