Storsvindler Amanda får 3,5 års fængsel

Amanda Jacobsen er dømt skyldig i svindel ved Københavns Byret for 130 millioner kroner.

Den tidligere direktør for cateringfirma Gate Gourmet, Amanda Jacobsen, idømmes tre og et halvt års fængsel for at have stjålet for mere end 100 millioner kroner af firmaets penge.

Læs også: Svindelsigtede Amanda tilstår i retten

Det afgjorde Københavns Byret fredag middag.

- Fordi tiltalte er ustraffet, aktivt har medvirket i politiets efterforskning og har tilstået sin kriminalitet, finder retten ikke grund til at fængsle hende i mere end tre og et halvt år, forklarede dommer Karen Duus Mathiesen, da hun gav præmisserne for dommen.

Ifølge Bagmandspolitiet stjal Amanda Jacobsen samlet cirka 138 millioner kroner fra tre forskellige konti i cateringfirmaet i årene 2008 til 2011.

Hun blev anholdt og sigtet for groft underslæb og dokumentfalsk i marts 2011.

Da sagen kom for retten tirsdag den 4. september, erkendte Amanda Jacobsen, at hun havde stjålet fra virksomheden - dog kun for 130 millioner kroner. Så anklageren gav sig og valgte at rejse tiltale for kun 130,5 millioner.

- Vi anmoder om betænkningstid til at overveje, om vi skal anke dommen, sagde forsvarer Hanne Rahbæk umiddelbart efter domsafsigelsen.

Dommen imødekommer dog det, forsvareren havde argumenteret for inden domsafsigelsen.

Anklager Hans Jacob Folker krævede, at hun skulle idømmes en straf på seks år fængsel - en straf, anklagemyndigheden mener, er betydeligt lavere, end hvad den først havde i overvejelserne.

- Jeg er egentlig godt tilfreds med dommen, men nu skal jeg hjem og kigge på, om vi skal anke, siger Hans Jacob Folker til Ritzau.

Inden hun blev opdaget, levede hun og familien et liv i sus og dus. Men siden hen har svindelaffæren udviklet sig til en familiemæssig tragedie.

Amandas mand tog sit eget liv, og med dommen fredag står parrets to mindreårige sønner nu uden forældre i en længere periode.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik