Storslået julesatsning i Tivoli trækker på amerikansk succes

Årets julemusical i Tivoli er en storslået satsning med massive amerikanske salgstal bag sig. Nu ligger presset på dansk instruktør og hovedrolle.

Hos store udenlandske medier som The Guardian, Forbes og The Hollywood Reporter, har julefilmen Elf en sikker plads i top ti over bedste julefilm nogensinde.

I 2010 blev filmen adapteret til en broadway musical og det endte i både kritisk lovprisning og rekordhøje salgstal.

Nu er musicalen endt på dansk jord som Tivolis store julesatsning.

- Det er et show som er skamløst julet, skamløst underholdende og det leverer hele udtrækket i musicalregi med et big band og rigtig mange talentfulde medvirkende, siger Nikolaj Koppel, underdirektør for kultur i Tivoli.

Den store satsning

Både film og musical har gået en skridsikker sejrsgang og nu ligger forventningen om en dansk succes hos instruktør Mads M. Nielsen. 

- Det har både været en broadway og westend musical, og det er en af de bedst sælgende forestillinger i mange år. Og så bygger det på en stor julefilm som efterhånden er blevet en juletradition, også herhjemme i Danmark, så det lægger da et meget stort pres, siger Mads M. Nielsen.

Instruktøren er kendt fra både dansk film og tv, men har i flere år også instrueret musikforestillinger. Og selvom han anerkender forventningens pres, så favner Tivoli instruktøren og showet med stor tillid, omsorg og hjælp. Vejen er dermed banet for en ligeledes stor dansk succes. Men...

- Men jeg har jo også fået det bedste band til rådighed, og jeg har fået nogle af de bedste sangere, de bedste dansere, nogle af de bedste skuespillere og de bedste komikere. Så hvis det her går galt, så er ansvaret kun på mine skuldre, fordi jeg kunne ikke bede om mere end jeg har fået, siger instruktør Mads M. Nielsen.

Rising star i hovedrollen

For vante musicalgængere er Pelle Emil Hebsgaard slet ikke et fremmed navn. Og i de senere år har talentet også slået karrieren ind forbi tv i bedste sendetid. Nu skal han løfte den enorme hovedrolle i Elf som han selv beskriver som "altoverskyggende". 

- Jeg er på i alle scener undtagen én, hvor jeg lige har et pusterum. Og så er det ellers bare 25 kæmpe dansenumre og kæmpe sange. Det er en monster stor rolle, siger Pelle Emil Hebsgaard.

Den verdenskendte amerikanske komiker og skuespiller Will Ferrell havde hovedrollen i filmen Elf, som Pelle Emil Hebsgaard selv er stor fan af. Men det betyder samtidigt også, at stjernen mærker et pres på sine egne skuldre.

- Det er selvfølgelig enormt fedt, for det er noget jeg drømt om hele mit liv. Men det er også, ærligt talt, enormt hårdt.

- Det er også enormt nervepirrende at skulle have så meget ansvar, fordi lige præcis den her rolle, kan ikke slippe afsted med at have en dårlig dag. Jeg SKAL være dér 100 procent - 150 procent. Og det er faktisk ret hårdt, hvis jeg skal være helt ærligt, slutter Pelle Emil Hebsgaard alligevel med et smil.

Med en smagsprøve på Tivolis julemusical.

Musicalen har premiere 23. november 2017.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik