Arkivfoto Foto: Lorry

Stormsikring af Vikingeskibsmuseet i 2015

 Roskilde Fjord kom faretruende tæt på, da bølgerne skyllede ind over Vikingeskibsmuseet under stormen Bodil. Nu tager stormsikringsprojektet form.

Kystsikringen ved Vikingeskibsmuseet, der er en af Roskildes helt store turistattraktioner i sommersæsonen, begynder formentlig om et år, oplyser borgmester Joy Mogensen (S). Nationalmuseets store bådmuseum skal kystsikres som en konsekvens af de truende vandmasser, der i december under stormen Bodil bølgede ind over skibshallen og truede de bevaringsværdige Skuldelevskibe, som blev sænket i Roskilde Fjord for næsten 1000 år siden.

Vikingeskibsmuseets økonomidirektør, Claus Christiansen, fortæller, at de samlede skader indtil nu er opgjort til 11,6 millioner kroner.

- De seneste tal modtog jeg den 10. juli. De skader, som vi har påpeget over for Stormrådet, har de vurderet bedre og bedre til vores fordel, for hver gang vi har påpeget noget, siger han.

Museets forsikringsselskab har foreløbig meldt ud, at museet kan få 8,1 millioner kroner i erstatning. Det efterlader et restbeløb på 3,5 millioner kroner. Det er endnu uklart, om museet selv finansierer det resterende eller søger