Foto: Tonny Brix Hansen / Facebook

Stormflod oversvømmede kendt café: "Det har vi prøvet 20 gange før"

Den kendte café Christianshavns Bådudlejning & Café blev oversvømmet under stormfloden. Men det var langt fra første gang - og intet tager skade, siger ejeren.

Det er måske 20. gang, den er blevet oversvømmet, så det kommer ikke rigtig bag på os

Niels Heide-Jørgensen, ejer af Christianshavns Bådudelejning & Café

- Der har været oversvømmelse dernede, ja. Vores køkken flyder, så det flyder jo bare med op og ned. Men vores vinterhytte er blevet totalt oversvømmet, siger Niels Heide-Jørgensen, der ejer den kendte café Christianshavns Bådudlejning & Café.

Og selvom det ser voldsomt ud, når halvdelen af caféen står under vand, så betyder de store vandmasser ingenting.

Den er bare blevet våd, så den skal stå og tørre

Niels Heide-Jørgensen, ejer af Christianshavns Bådudelejning & Café

- Den er bare blevet våd, så den skal stå og tørre, siger Niels Heide-Jørgensen og griner.

Han fortæller, at planen egentlig var, at vinterhytten skulle have været taget ned i dag. Men sådan gik det altså ikke i dag. 

Læs også Stormflod i Køge sprænger 24-årig rekord: Steg med over halvanden meter

- Vi var ligesom forberedt på det, så vi var lige dernede med fem tjenere i dag og få skruet de vigtige ting fra hinanden, så ismaskiner, køleskabe og den slags blev sat på kasser, siger Niels Heide-Jørgensen og fortsætter:

- Det er måske 20. gang, den er blevet oversvømmet, så det kommer ikke rigtig bag på os.

Stormfloden var slet ikke så slem for hytten

Vi ser til næste år, hvor hytten skal op igen. Så kan det være, at en plade eller to skal skiftes - men værre er det heller ikke

Niels Heide-Jørgensen, ejer af Christianshavns Bådudelejning & Café

Faktisk var stormfloden onsdag slet ikke så slem for caféen. Her nåede vandstanden indvendigt op på 120 centimeter, men tidligere har vandet stået næsten 20 centimeter højere.

- Den her var ikke så slem. Urd (stormen i slutningen af december, red.) var meget værre. Der nåede vandet op på 137 centimeter. Og der var det lige ved at gå galt - vandet kom ret tæt på de elektriske installationer, siger ejeren. 

Læs også Hovedstadens Beredskab: "Vi arbejder hele natten"

Og selvom det kan virke temmeligt bizart at en stor café i Christianshavns kanal kan stå til tørre og stilles op til næste år uden nogen form for skader, så er det ikke desto mindre det, som nu er planen.

- Vi tager den ned på søndag, når den er tørret lidt. Selve dækket er sømmet fast, så det hele kan give sig og det kan arbejde med, siger Niels Heide-Jørgensen og tilføjer:

- Vi ser til næste år, hvor hytten skal op igen. Så kan det være, at en plade eller to skal skiftes - men værre er det heller ikke.