Stormflod i januar bliver endnu dyrere for Køge

Den stormflod, der ramte Køge hårdt i starten af året, får nu yderligere økonomiske konsekvenser for kommunen. Prisen bliver i alt 6 millioner kroner.

Klimaet ændrer sig hele tiden, og vi skal forberede os på, at stormflod og oversvømmelser blier hyppigere og hyppigere.

quote Jeg er bange for, at vi desværre er nødt til at bruge de her penge på det. For at undgå, at vi pludselig står uden det nødvendige udstyr, når en ny hændelse rammer, så vil jeg anbefale det.

Flemming Christensen, Borgmester, Køge, Kons.

Det, der før i tiden var vurderet som en 100-årshændelse, er af flere eksperter blevet kaldt 20- eller 10-års hændelser i fremtiden.

I januar blev Køge hårdt ramt af en stormflod, hvor vandet stod 1,57 meter over normal vandstand - en oversvømmelse, der kostede kommunen to millioner kroner i stormflodssikring til bl.a. watertubes, der skal holde vandet ude i havet.

Men nu får kommunen en ekstra regning på mindst fire millioner - hvis altså økonomiudvalget på sit næste møde efter påsken siger ja til at bevillige penge til supplerende udstyr.

- Jeg er bange for, at vi desværre er nødt til at bruge de her penge på det. For at undgå, at vi pludselig står uden det nødvendige udstyr, når en ny hændelse rammer, så vil jeg anbefale det. Vi får nok ikke særlig meget ros, hvis vi bliver ramt af endnu en stormflod og står uden det nødvendige værktøj, siger borgmester Flemming Christensen, Kons til TV 2 Lorry. 

quote Vi vil allerhelst igang med kystsikring og digesikring, men det ved vi godt, har lange udsigter. Så det her er en nødvendig løsning, siger Flemming Christensen.

Flemming Christensen, Borgmester, Køge, Kons.

Udstyreret skal bruges, så kommunen står bedre rustet, når uvejret igen udvikler sig til en stormflod, der skaber oversvømmelser fra Køge Bugt. En netop afsluttet evalueringsrapport peger på flere forskellige indsatsområder, hvor tingene kan forbedres.

Der er i høj grad tale om investeringer i de såkaldte watertubes, der tidligere har vist sig at være særdeles effektive i kampen mod oversvømmelserne, der de senere år har hærget flere steder i hovedstadsområdet.

- Vi har jo sat sagen i gang med henblik på at være foreberedt på næste bølge. Vi vil allerhelst igang med kystsikring og digesikring, men det ved vi godt, har lange udsigter. Så det her er en nødvendig løsning, siger Flemming Christensen.​

Stormflode har store økonomiske konsekvenser, når først de rammer, så det kan være en god økonomisk beslutning at forebygge på området, hvis hændelserne i fremtiden bliver hyppigere og hyppigere. Politikerne i Økonomiudvalget til tage stilling til beslutningen den tirsdag d. 18 april. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik