Stormflod: Det skal der til for at få erstatning

Der skal en række særlige vilkår til, før husejere kan få erstatning for ødelagt ejendom og inventar

Alle taler om den truende stormflod og mange af de mennesker, der bor i forreste linje, er formentlig grundigt bekymrede over stituationen. For hvad nu, hvis watertubes og sandsække ikke er nok - hvad hvis vandet kommer?

Meldingerne lyder på vandstand på op til 1,7 meter over normalen, afhængig af hvor i landet man er. Det er mere end rigeligt til at give oversvømmelse en lang række steder, og derfor kan der opstå en hel del skader. Når først de er sket, så dækker forsikringer på huse og ejendom normalt ikke, hvis skaderne er opstået som følge af stigende vandtsand.

Det kræver nemlig, at der officielt er erklæret stormflod i det område, man bor i. Den opgave har Stormrådet.  Det har ni medlemmer og består af en uafhængig  formand samt repræsentanter for kommuner, ministerier, forsikringsselskaber og Forbrugerrådet. Stormrådet træffer afgørelsen i samarbejde med Danmarks Meterologiske Institut og Kystdirektoratet.

 

Og hvis først  Stormrådet er nået frem til, at der kan erklæres stormflod - så kan man søge erstatning. Pengene kommer fra den offentlige stormflodsordning. Erstatningen skal i givet fald søges inden for to måneder efter selve stormfloden.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik